Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

Julekalenderluke 13:

Klarer du denne julenøtta: Hvor er vi i dag?

Hvor ligger denne kirken, som i dag selvfølgelig er ferdig bygget, og kan huke av for 57 års tjeneste i nærmiljøet. Foto: Ørnelund, Leif / Oslo Museum

I årets julekalender er vi på tur rundt omkring i bydel Nordre Aker. Klarer du å gjette hvor vi er i dag?

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 14.12.2019 kl 14:40

JULEKALENDER: Hver dag i adventstiden kommer vi til å legge ut en ny luke med et bilde – nytt eller gammelt – fra et eller annet sted i Nordre Aker. Og på julaften trekker vi en vinner av et gavekort på 3000 kroner fra Amfi Ullevaal!

Er du godt kjent i lokalmiljøet? Dagens svar fyller du inn i skjemaet nederst på siden.

Straks kommer dagens oppgave, men først skal vi avsløre at dagens luke viste skilt«stativet» på Ullevålseter.

Dette har nok mang en skiløper kikket opp på, og vurdert om turen skal gå ned til Sognsvann, opp til Frognerseteren, eller kanskje i retning Kobberhaugene?

At noen har valgt å ta skiene fatt helt til Dakar er vi helt sikre på at ikke har skjedd. Årsaken til at det skilte er der, er naturligvis Pål Anders Ullevålseter, som har deltatt i Rally Dakar en rekke ganger. Pål Anders er sønn av Gerd og Reidar Otto som drev stedet i en årrekke. Reidar Otto døde sist helg, 86 år gammel.


Langt til Dakar, ikke så langt til Sognsvann. Heldigvis. Stedet er Ullevålseter. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Men da er vi klare for dagens oppgave! I dag, på selveste Luciadagen, har vi tatt turen til en av bydelens kirker, slik den så ut i april 1961. Men slik som dette ser den IKKE ut i dag. I 61 var nemlig kirken under oppføring.

Så hvor har vi tatt turen? Det er det vi vil ha svaret på i dagens kalenderluke!

Fotografert i 1961. Hva heter kirken? Foto: Ørnelund, Leif / Oslo Museum

Trenger du hjelp på veien, kan vi fortelle at kirken ble innviet året etter at dette bildet ble tatt. Og selv om det er lite som tyder på det på dette bildet, kan det karakteristiske tårnet i dag sees fra mange steder i Oslo.


Skriv svaret ditt i skjemaet under, og delta i konkurransen om å være Nordre Akers mest lokalkjente beboer!

På julaften trekker vi en vinner av et gavekort til Amfi Ullevaal på hele 3000 kroner blant dem som har svart riktig gjennom desember! Og husk, jo flere dager du deltar, jo større er sjansen for å vinne.

Oops! Det er ikke mulig å svare på denne luka lenger. Prøv deg heller på dagens luke!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...