Nordre Aker Budstikke

Klart denne mannen må feires!

I hele 52 år har Freddy Frisør klippet i vei på Grefsenplatået. Tirsdag var det «surprise-party» for 75-åringen. Og det var mange som ville feire Freddy.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 23.05.2018 kl 11:19

GREFSEN: Men kanskje ikke helt «surprise»:

– Det var en innom her i går og lurte på når det begynte i dag. Da ble jeg nok litt mistenksom, gliser Freddy Hansen, mer kjent som Freddy Frisør, og som fortsatt lar saksa gå inne i den herlige frisørsalongen på platået.

– Men veldig hyggelig da, at familien lager til dette for meg. Og jeg startet jo feiringen i går!

Håpet på en gjeng

Arrangementet poppet opp på facebook, mandag:

«Vår kjære far fyller 75 år, og i den anledning inviterer vi alle som vil være med å gi ham en ekstra fin dag, til å komme innom butikken hans på overraskelsesbesøk den 22. mai mellom klokken 16.00 og 18.00. Vi serverer pølser, brus og kaffe så lenge det holder! ...Hyggelig om dere tar med noen eller sprer dette til flere dere kjenner. Hadde vært litt gøy om det faktisk ble en gjeng som dukket opp.»


Og det var mange som ville gratulere Freddy. Da lokalavisa stakk innom fem minutter over klokken fire tirsdag ettermiddag, hadde allerede mange samlet seg foran frisørsalongen på Grefsenplatået. Der Freddy har holdt til som frisør i ikke færre en 52 år.

En frisørkjendis

Han er vel nærmest som en kjendis å regne, i området og omegn. Kanskje mye lenger ut også, for Freddy var blant annet med i en TV-serie for noen år siden: Gretne gamle gubber. Et skråblikk på ungdomskulturen, sett med den eldre generasjonens øyne. Det var da Freddy også holdt salongen: Stengt på grunn av filming!

– Veldig mye spennende i dagens ungdomskultur, men jeg holder nå en knapp på å møte venner, og damer, på Skeidbanen og på Voldsløkka, slik vi gjorde i min ungdom. Det å sitte inne og trøkke på nettet og på mobiltelefonen har jeg ikke mye til overs for, og jeg er redd det tar fra ungdommen initiativet til å finne på sin egen underholdning. Dessuten er det både forstyrrende og stressende. Og alle de nye typene kaffe de unge drikker. Selv drikker jeg ikke kaffe. Det er derfor jeg har så fin hud, sa Freddy spøkefullt til journalisten og stilte kinnet til disposisjon.

– Kjenn selv!

Her kan du lese mer fra saken i Nordre Aker Budstikke for 11 år siden.

Kulturvernprisen

Freddys Frisør handler om mye mer enn en vanlig frisørsalong. Han har også mottatt Kulturvernprisen fra Historielaget Grefsen-Kjelsås-Nydalen i 2010, med følgende begrunnelse:

Freddys frisørsalong er et sosialt samlingssted til stor glede for mange i lokalsamfunnet.

– Jeg har vært en helt rå frisør

Og det er ikke bare lokalavisa som har fortalt om Freddy Frisør. Dagbladet hadde en sak om Freddy i november 2013, med tema landets eldste frisørsalonger:

Freddy Hansen (70) står med saksa i hånda og rister over forfengelighetens galskap. Han har nettopp kikket i Dagsavisen og saken «Vi klipper oss for 8 milliarder», med bilde av en tatovert frisør med platinablondt hår. Tallene er hentet fra Fafo og «Frisørundersøkelsen 2013», som altså viser at vi årlig legger igjen over åtte milliarder kroner hos frisøren. Det er mer enn en dobling siden 1998.


– Åtte milliarder? Galskap. Jeg må snart skru prisene mine opp, sier Freddy Hansen og går løs på dagens andre kunde.

I tillegg uttaler Freddy ubeskjedent i samme sak:

– Jeg har vært en helt rå frisør, kanskje den beste i Skandinavia. Jeg har sett mange rare hårmoter, men hockeysveisen var nok noe av det verste, sier Freddy Hansen. Her kan du lese hele saken i Dagbladet.

Det bør tillegges at han også gjerne tituleres som «Freddy the great»!

Onkelen var barberer

Anny Hverven er en av de som dukket opp for å feire, med barnebarnet Mayken Dahl Hverven. Hun synes dette er et veldig hyggelig arrangement, for å feire 75-åringen. Freddy har vært der bestandig, og alle kjenner Freddy.


– Jeg har kjent Freddy i mange år. Freddy hadde også en onkel, som var barberer her da jeg var liten. Der klippet vi oss også, og det ble som regel veldig kort ved øra, ler Anny med blomsterbuketten i hånden.

Babben var barbereronkelen til Freddy. Etter at Freddy hadde jobbet som frisør i tre-fire år ombord i Bergensfjord, flytta han hjem og klippet med onkel Babben, før han etterhvert tok over salongen da Babben ble pensjonist.

– Dette fortjener han

Freddys sønn Eirik Norman Hansen, gleder seg på sin fars vegne. Han oppsummerer i etterkant av arrangementet.

– Dette fortjente han, og vi fant ut at det selvfølgelig var her ved og i salongen og på platået dette skulle feires. Dette er en mann som har betydd mye for veldig mange, lenge. Arrangementet gikk kjempebra, så veldig hyggelig at alle disse menneskene kom innom. Pappa var både glad og rørt. Det kom blant annet gamle barndomsvenner, folk han har trent i fotball, mye familie og venner fra fjernt og nært. Det ble også to diktopplesninger.

– Pappa kjenner mange, og han har alltid vært en som har stilt opp der det trengs. Det må ha være veldig mange innom i dag, det gikk i hvert fall hundre pølser og enda mer drikke. Og så ble det jo et nydelig vær i dag, så han har nok vært snill gutt, humrer sønnen.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...