Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Klassisk Oslo-derby på Bislett torsdag

Det er to av Norges største klubber som møtes i første cuprunde på Bislett torsdag.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 24.04.2014 kl 13:09

BISLETT: Riktignok holder både Lyn og Skeid nå til i 2. divisjon, men likefullt er de to lagene noen av de største klubbene i landet.

Vi viser 10 cupkamper direkte.

Du kan også følge alle kampene via tekstlive i vårt kampsenter

På maratontabellen siden 1949 er Lyn nummer 9 og Skeid nummer 12. Begge lag var med da norsk fotball samlet seg i en felles liga, begge lag har seriemesterskap på samvittigheten og begge lag har løftet kongepokalen åtte ganger.

I medgang og motgang har Bastionen og Skeidoksene stått trofaste ved sin klubbs side.

LES OGSÅ: - Det kan jo gå av en cupbombe

Lyn leder

Torsdag er det duket for et skikkelig Oslo-derby, når de to møtes i første runde av cupen på Bislett. Klokka 18 barker de sammen, til det som forhåpentligvis vil bli en kampthriller for publikum.

Det er første gang siden år 2000 at de to lagene møtes i offisiell sammenheng. Den gangen vant Lyn 1-0 over Skeid. I følge statistikken har også Lyn tradisjonelt hatt overtaket på laget fra øst.

Siden 1963 har lagene spilt mot hverandre 38 ganger. 20 av disse har Lyn vunnet, mens Skeid har vunnet 11. 7 kamper endte uavgjort.

LES OGSÅ: Skeid snublet mot «Kåffa»

Fullsatt stadion?

Og i morgen møtes de altså igjen, denne gangen på Bislett stadion klokka 18.

Vi minner om at det er meldt strålende sol og varmt også torsdag, så her bør både Skeidoksene og Bastionen klare å få med seg horder fra sine sider av byen.

LES OGSÅ: Se høydepunkter fra treningskampen mellom Skeid og Lyn

Se video med mål og høydepunkter fra serieåpningen til Skeid og Lyn

Skeid - KFUM, 0-2

You need a browser that can handle Iframes to be able to view this page.

Les også: Skeid snublet mot «Kåffa»

 

Lyn - Fyllingsdalen, 1-2

You need a browser that can handle Iframes to be able to view this page.

Les også: Lyn skuffet foran 2350 tilskuere

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...