Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Klein date på Tåsen Nærsenter

På Tåsen Cafébar hadde en polsk arbeider og en kortvokst megler sitt første møte.

Kleint med kameraer: Mens kameraene går er det musestille i lokalet på Tåsen Nærsenter.

NRK-serien «Kampen for tilværelsen» spilles i disse dager inn i Bydel Nordre Aker - med fokus på Ullevål Hageby. Tåsen Cafébar var i sentrum under innspillingene før helgen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

TÅSEN: Har du sett bussene til NRK i ditt nærmiljø i det siste og lurt på hva de egentlig foretar seg? Noen som har ropt «action» mens du var på vei ut med søpla? Ingen grunn til panikk.

I disse dager spilles NRK1's nye dramaserie «Kampen for tilværelsen» inn i Bydel Nordre Aker - med hovedvekt i Ullevål Hageby.

Før helgen var det Tåsen Nærsenter og Tåsen Cafebar som var location, forbipasserendes lange blikk tydet raskt på at det ikke er hverdagskost.

- Unnskyld, vet du hva de driver med her? sier en eldre dame, og ser spørrende på undertegnede journalist.

Svaret hun får bringer frem smilet og kommentaren kommer kontant.

- Så hyggelig at de gjør det her! Dette senteret er jo så trivelig.

LES OGSÅ: - Voksne kvinner stjeler som ravner

Skaper egne problemer

Kampen for tilværelsen handler om lingvisten Thomazs Novak (28) som reiser fra Krakow til Norge for å hente det han tror er raske penger fra en far han aldri har truffet.

Prosjektet viser seg å ta tid og underveis blir han stadig bedre integrert i det norske samfunnet, representert ved en privilegert og velmenende gruppe borgere i Ullevål Hageby, som i mangel av reelle problemer, er gode til å skape sine egne.

Thomasz historie blir en liten del av det store bildet av Ullevål Hageby, som igjen blir et bilde på hvordan vi har det i Norge for tiden.

- Vi har holdt på med innspilling, med noen opphold, siden 10. september. Nærområdet, i og rundt Ullevål Hageby, står sentralt i innspillingen, sier produsent for serien, Cathrine Simonsen.

Men, når skuespillerne beveger seg inn under tak, er det ikke lenger i Ullevål Hageby. Innendørs-scenene spilles nemlig inn i et studio på Voldsløkka.

LES OGSÅ: Mugg, råte og kloakk - her nektes elevene å ha gym

Sild i tønne

- Tåsen Cafebar er stedet det skjer i dag. Her spilles det inn en scene med Thomasz, spilt av Bartek Kaminski, og den kortvokste megleren, spilt av Sigrid Husjord.

De er på date, men det går ikke så bra. Hun vil ikke ha han, forteller Simonsen.

Sort bekledning på vinduene gir hint om at det er på innsiden det skjer, og ganske riktig, på innsiden står folk, skuespillere og kameraer som sild i tønne.

Og praten, den går på engelsk.

- Her ser du litt av hva som foregår på innsiden, sier Simonsen og titter spent på en av skjermene.

Kameraene går. Bartek Kaminski må bytte sko og Sigrid Husjord lurer på hvilken vei hun skal legge en dusrosa blomsterbukett. Det viskes i hjørnene.

Tåsen Cafébar er for øyeblikket en verden utenfor verden.

«Kampen for tilværelsen» skal sendes på NRK1 i 2014/2015.

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...