Nordre Aker Budstikke

SE LIVE KL. 14:

Bli med på «Verdens minste litteraturfestival»

På Kjelsås togstasjon og ved den nyoppussede lesekiosken sendes direkte fra litteraturfestival, torsdag 26. mars klokken 14.00. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Lesekioskgründer Vidar Kvalshaug er vert og konferansier for Norsk Litteraturfestivals minifestival, som får besøk av blant andre Nina Lykke, Kjersti Bjørkmo og Ragnar Hovland, torsdag kl. 14. Vi sender festivalen direkte på denne siden!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 26.03.2020 kl 10:56

KJELSÅS: Tirsdag kunne vi fortelle at avlyste Norsk Litteraturfestival – som vanligvis arrangeres på Lillehammer med tusenvis av deltagere – tenker nytt i disse koronatider.

– I stedet for å avlyse helt, så arrangeres små, live-overførte litteraturfestivaler, som her på Kjelsås på torsdag. Først avduker vi den nyoppussede kiosken i all sin prakt. Så blir det 45-50 minutter direktesendt litteraturfestival ved lesekiosken via stream, sa Nordre Aker-bosatte Vidar Kvalshaug.

SE FESTIVALEN DIREKTE LITT LENGER NED PÅ DENNE SIDEN – SENDIGNEN STARTER KL. 14.

Forfatter og fadder for lesekiosken på Kjelsås togstasjon, Vidar Kvalshaug, og Norsk Litteraturfestival-sjefen, Marit Borkenhagen, inviterer til litteraturfestival via stream, på Kjelsås togstasjon på torsdag. Foto: PRIVAT/ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE.

Den gamle telefonkiosken på Kjelsås togstasjon er pusset opp og skal bli en lesekiosk, og det er journalist og forfatter Kvalshaug som er fadder for kiosken.

– Fra å være en gammel tannlaus gubbe kommer den til å gjenoppstå som en festpyntet kvinne i rødt, har Kvalshaug uttalt.


Lesekiosken er nyoppusset, blant annet med nye bokhyller, og klar til å fylles med bøker. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Torsdagens festival i lesekiosken på Kjelsås blir verdens kanskje minste litteraturfestival, melder fesivalen selv. Verten Kvalshaug får besøk av blant andre Nina Lykke, Kjersti Bjørkmo og Ragnar Hovland.

Festivalen starter klokken 14.00, og streames live her:

Hvis sendingen ikke starter her kl. 14, oppdater siden og prøv igjen. Evt. kan du også besøke arrangementets Facebook-side.

– Ikke møt opp!

Det blir også quiz i løpet av sendigen, og for å unngå koronasmitte er dette anbefalingene fra festivalen:

– Det vil bli markert hvor nærme festivaldeltagerne kan være hverandre, og det blir en lang mikrofonstang. Til slutt, en viktig oppfordring til alle andre, og noe jeg aldri trodde jeg skulle oppfordre til før en litteraturfestival: Vær så snill å ikke møt opp! ifølge Kvalshaug, som heller vil at publikum følger streamen hjemmefra.

Se mer om festivalen på Facebook-arrangementet.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...