Nordre Aker Budstikke

Klubben med Norges beste juniorer

Trippelvinner Karianne Olsvik Dengerud med to fornøyde trenere; Erik Bråten og Kristian Bjune Sveen. Foto: KJELSÅS LANGRENN

Som kjelsåsjenta Karianne Olsvik Dengerud - suveren med seier alle tre dagene på Voss forrige helg, også som Norgesmester i sprint.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 22.02.2017 kl 14:51

KJELSÅS: I mange år har de unge skiløperne i Kjelsås vært suverene på landsoversikten over flest antall mil på ski gjennom vinteren. I helgen bekreftet de at de nå også er landets beste juniorer.

Kristine Kleivi gjorde sitt beste løp noen sinne da hun ble nr 7 på 7,5 km klassisk i K 17. Foto: KJELSÅS LANGRENN

I forkant av rennhelg nummer to av i alt fire i cupen, knyttet det seg en viss spenning til om klubben var i stand til å gjenta pangåpningen fra Nes der klubben sanket flest norgescup poeng av samtlige klubber.

Men det gjorde kjelsåsfolket til gagns, 32 løpere stilte til start og halvparten kom hjem med poeng som betyr topp 30 plassering blant landets beste skiløpere.

Iver Wang Johansen ble nr 8 på 10 km fri M 17. Foto: KJELSÅS LANGRENN


LES OGSÅ: Tryllet frem snø til et flott KM

Flest poeng

Etter to renn har Kjelsås nå passert 2000 poeng, vel 600 mer enn Konnerud som er nummer to.

– Veldig hyggelig å se at flere løpere gjør karrierebeste her på Voss. Det varmer et trenerhjerte at løpere får et løft uansett hvor de befinner seg på resultalistene. Her er konkurransen knallhard, sier en fornøyd Kristian Bjune Sveen som er hovedtrener for Kjelsås junior og senior.

Støtteapparat og smørerteam på Voss: Fra venstre Ole Petter Knoph, Jens Arne Morken, Lars Tønsager, Runar Moseby, Sverre Bollingmo og Pål Jensen, leder av Kjelsås Langrenn. Foto: KJELSÅS LANGRENN

Karianne

Helt i toppen var Karianne Olsvik Dengerud suveren med seier alle tre dagene i klasse K 17. Det inkluderte tittel som norgesmester siden lørdagens sprintdistanse var innlagt som NM.


– Selv om jeg visste jeg var i god form var dette over all forventning. Jeg hadde full klaff på alle distanser, svarer Karianne på spørsmål om resultatene kom overraskende.

Hun skynder seg å legge til en stor takk til smøreteamet for veldig gode ski.

Karianne fortsetter.

– Jeg har prøvd å utvikle meg fra år til år, trene på det jeg trenger å bli bedre på og terpe på de små detaljene.

Hun fremhever betydningen av å være en del av et godt utviklingsmiljø som for henne vil si Kjelsås IL, Wang Toppidrett og Team Kollen hvor klubbene i Oslo skikrets samarbeider, ikke minst om smøring for å sikre at alle løpere får like gode ski.


– Kjelsås er Norges beste klubb med gode trenere, bra samhold og godt treningsmiljø, ifølge Karianne.

LES OGSÅ: Knallstart i årets første Norgescup

Håvard Moseby er i støtet om dagen - på pallen i alle renn så langt i Norgescupen. Foto: KJELSÅS LANGREN

Allsidig

Håvard Moseby var heller ikke snauere enn at han kom hjem med to seiere og en 2. plass i sin klasse M 18. Han imponerte alle inkludert konkurrentene da han klarte sølv i sprinten etter å ha brukket staven i finalen og måtte skøyte siste del av løypa inn til mål med en stav.

Vinneren av norgescupen fra i fjor som til daglig går på toppidrett Nydalen har også i år holdt et stabilt høyt nivå gjennom vinteren. Hva er hemmeligheten?


– Jeg har trent allsidig siden jeg var liten, vært mye på tur og drevet med flere idretter. Det betyr at jeg har et godt grunnlag nå når treningen er mer spisset. Også har jeg holdt meg frisk, sier Håvard.

Det siste er ingen selvfølge i en idrett hvor utøvere presser seg til det ytterste når det er vinter og influensaen herjer som verst.

– Hva gjør du for å holde deg frisk?

– Jeg er nøye med søvn, mat og hvordan jeg kler meg. Jeg prøver også å lytte til kroppen når jeg føler meg sliten, da tar jeg treningsfri selv om det ikke står på planen sier Håvard som gradvis har økt årlig treningsmengde til rundt 600 timer i år som faktisk er godt under mange av sine konkurrenter.

Storebror Erling i M19-20 gjorde også sitt beste løp i helgen da han for første gang i Norgescupen inntok pallen med 3. plass på 15 km klassisk.

God stemning på vei hjem. Foto: KJELSÅS LANGRENN

Vinterferie

Hvile og vinterferie venter nå for løperne som allerede har begynt å se frem mot det som for mange er sesongens aller største mål - NM i Harstad om snaue 3 uker.

Se alle resultatene fra Voss her.

LES OGSÅ:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...