Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Kom deg på møte!

Prosjektleder for pilotprosjektet En alders- og demensvennlig by, Heidi Nordal og Odd Grann fra det sentrale Eldrerådet i Oslo, inviterer eldre 65 pluss - med familie, venner, naboer eller andre som vil være med å forme eldrehverdagen i Oslo for fremtiden. Foto: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

Særlig hvis du vil være med å påvirke hvordan det skal bli å eldes i Nordre Aker - og i resten av Oslo.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 06.01.2016 kl 11:33

NORDRE AKER: I 2030 forventes at 20 prosent av befolkningen er over 67 år. I dag er det 7000 demente i Oslo. I 2040 vil tallet være doblet. Bydel Nordre Aker skal være pilot og vise vei for hvordan ta best vare på de gamle.

LES OGSÅ: Lager snø i Linderudkollenløypene, og her kan du også gå på ski

Toårig pilotprosjekt

Et toårig pilotprosjekt i Bydel Nordre Aker, som med vellykkede tiltak skal vise vei for resten av Oslo om hvordan ta vare på eldre i fremtiden. Et viktig fokus er hvordan gjøre det mulig å bo hjemme lengst mulig.

Les mer om bakgrunnen, og prosjektet her!

Men for at prosjektet skal bli mest mulig vellykket, så er det viktig at de eldre selv, vi skriver om 65 pluss, får være med og forme hvor veien skal gå videre mot flest mulig selvstendig, aktive og trygge eldre.

LES OGSÅ: 120 niendeklassinger flytter inn på barneskolen

Kom deg på møte!

Nå trommes sammen til kick off og store folkemøter 26. og 28. januar, om hva som skal til for å gjøre hverdagen best mulig for seniorene i Oslo. Blant annet hvordan gjøre det mulig å bo hjemme lengst mulig. Du, med familie, venner og naboer, er herved invitert.

Folkemøte den 26.januar finner sted på UBC Ullevål Stadion, møterom Colosseum. Tid: kl. 12.00-14.00

Folkemøte den 28.januar finner sted på Grefsen menighetssenter, møterom Storsalen. Tid. kl. 12.00-14.00

PÅMELDINGSSKJEMA TIL FOLKEMØTE NEDERST I SAKEN, ELLER FØLG DENNE LINKEN

– Det vil bli orientert om situasjonen for seniorer i Nordre Aker. Deretter håper vi på en stor, åpen og fruktbar diskusjon om hvordan, ikke bare bydel Nordre Aker, men hele Oslo bør legge til rette for en positiv og aktiv alderdom, ut fra den enkeltes forutsetninger og ønsker. Også om å bo lengst mulig i eget hjem, inviterer prosjektleder Heidi Karsrud Nordal.

Og legger til.

– Kom å fortell hva du mener kan være et godt aldersvennlig tiltak i bydelen!

Et møte som er første steg i en stor prosess.

– I møtet vil det også bli redegjort for de neste etappene i denne prosessen og på hvilken måte man kan delta videre og bidra videre. Fremtidens muligheter bygger på de små fellesskap, og det er jo deltagernes interesser som vil sette preg på videre prosess, oppfordres det.

LES OGSÅ: Medarbeiderne gir de som har tråkka litt feil i livet, en ny sjanse

6000 over 65 år

I dag bor rundt 6000 personer i Nordre Aker over 65 år, flest kvinner.

– Forskning viser at tilpasning av eldres hjem har en dramatisk effekt på eldres uavhengighet og helse. De fleste eldre – 65 pluss – er oppegående og i daglig aktivitet. De trives i sine hjem, og vil bo der lengst mulig. Hvordan vi skal få til å bo lengst mulig hjemme, er ett av formålene med det alders- og demensvennlige prosjektet for Oslo, legger Nordal til.

LES OGSÅ: Og så mange skal vi bli i bydelen om få år. Disse aldersgruppene øker mest

Og nevner blant annet fysiske tilpasninger av hjemmet som øker trygghet og trivsel for eldre.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Meld deg på vårt gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...