Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

KOMMENTAR: «Men vi er jo her for å spille håndball?»

En håndballmor fra Kjelsås' reaksjon etter å ha vært på cup i Tønsberg.

Opp mot tusen kroner kostet overnatting og deltagelse for ti år gamle håndballjenter i den store Messecupen i Tønsberg. Står kun femti minutter spilletid - totalt gjennom hele helgen - i stil?

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 21.01.2015 kl 21:00

KJELSÅS/TØNSBERG: Sist helg var det igjen klart for den store Messecupen i Tønsberg, et arrangement i samarbeid mellom Tønsbergs Turnforening og Flint Tønsberg Håndball.

Vi var en stor gjeng fra Kjelsås som dro nedover fra jenter-04. I år hadde hele 281 lag meldt seg på. Kjelsås IL var største klubb, med ikke færre enn 37 lag. Totalt var det rundt 3.300 deltagere med, hvorav rundt 2.000 overnatter i Tønsberg, går det frem av cupens egen brosjyre.

15 minutter

Jenter-04 hadde påmeldt hele seks lag, med seks spillere på hvert lag, altså én innbytter. Kampoppsettet ble lagt frem; kun fire kamper - av totalt 15 minutter - på Kjelsås' 04-jentene.

Trukket fra den tiden hver jente er på innbytterbenken, ble det rundt 50 minutter spilletid for hver jente på de seks lagene. I invitasjoen står det opplyst om at kampene varer i 15 minutter, men det står ingenting om hvor mange kamper det blir.

Jentene er også for unge til å eventuelt delta i sluttspill.

- Er her for å spille

Cupliv er gøy, men gøy å spille håndball også. Fire kamper av ett kvarter? Altfor lite, mener jentene selv. 

- Gøy å være sammen med de andre jentene, overnatte på skolen og gå på tivoli. Men vi er jo her for å spille håndball? Da er det altfor lite med fire veldig korte kamper. Hadde vi fått spille to kamper til, så hadde det hjulpet litt, sier noen av jentene fra 04-lagene.

Det syntes flere av foreldrene også. Mange foreldre ble med til cupen sammen med barna, og mange bruker tusenvis av kroner på opphold og overnatting fra fredag til søndag.

800 kroner per jente

Klubben betaler 1.400 kroner per lag for deltagelse. Delt på syv spillere, pluss 600 kroner for hvert barns deltagelse med overnatting, blir det rundt 800 kroner per tiårsgamle Kjelsås håndballjente for å være med i messecup. Deltagelsen inkluderer også inngang til Messefestivalen, hvor det blant annet arrangeres konserter fredag og lørdagskvelden. Det er også tivoli i regi av Messefestivalen, men tivoliet må eventuelt barna betale ekstra for.

Håndballtrener for Kjelsås jenter-04, Eivind Skar, mener minimum burde vært fire kamper med vanlig spilletid, sier han til meg.

To omganger

«Det vil si samme spilletid som ellers i serien, to x 15 minutter, eventuelt flere kamper hvis spilletiden ikke kan være lenger. Det er både dyrt og tidkrevende å delta på en slik cup. Da er det viktig for oss at vi får spilt mer enn det som var tilfellet i helgen» sier Skar til meg.

Kjelsås valgte å stille med så mange lag som mulig og kun én innbytter per lag, slik at jentene skulle få spilt mest mulig.

Skar sier at for fremtidig valg av cup vil vårt klare innspill være at vi må velge en cup som gir mest mulig spilletid. Dessverre er det få håndballcuper med mye spilletid, så her har håndballen noe å lære både av ishockey og fotballen.

- Godt tilbud

Jeg har vært i kontakt med Messecup-arrangørene, som skriver følgende i mail av i går:

«Vi har ingen kommentarer utover dette; Vår klubb velger også turneringer som gir mest mulig spilletider for barna og vår policy er også å ha færrest mulige spillere per lag. Slik at alle får spille mest mulig. Angående spilletilbud og kostnader så mener vi at vi har et godt tilbud, skriver Stig Kirkevold, leder av Tønsbergs Turn håndballgruppe»

Kristin Tufte Haga,
håndballmor i Kjelsås og journalist i dittOslo

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...