Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

KOMMENTAR: «Raushet, du liksom»

Cathrines hverdagsmagi

HVERDAGSMAGIKER: Cathrine Brynildsen, journalist i dittOslo

Spalten «Hverdagsmagi»  er tidstypisk. Den føyer seg inn i en lang rekke av skriverier hvis budskap er at vi må slutte å jage. Slutte å jage etter ...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 15.11.2013 kl 13:24

Spalten «Hverdagsmagi»  er tidstypisk. Den føyer seg inn i en lang rekke av skriverier hvis budskap er at vi må slutte å jage. Slutte å jage etter å jobbe raskere, tjene mer, trene mer; slutte å prøve å være noe vi ikke kan være. Heller å våge å stoppe opp, se oss rundt og se hvor vakker verden og menneskene rundt oss egentlig er.

Forleden dag hørte jeg «dronningen av raushet,» Katrine Aspaas, snakke om «Raushetens tid.». Et foredrag «alle» vil høre, med det resultat at den stakkars organisatoren i foreningen min har jobbet i trekvart år for å få henne til oss. I en pause unnslapp et hjertesukk foredragsholderens munn:

- Jeg er så travel.

Uttalt med et smil, men likevel med en undertone umiskjennelig lik den folk har når de sier at det er mye å gjøre på jobben, naboen er en dust, ungene er i trassalderen, livet er kaos. Hvor raus er hun da egentlig med seg selv?

Aspaas har tatt budskapet om lykken i å tillate seg å være uperfekt, og puttet det inn i en ramme som er så blankpusset at det svir i øynene. Budskapet, hos henne som hos «alle oss andre» som forteller folk om hvordan det kan være godt å leve, er at om du tillater deg å lytte til deg selv og andre vil du bli den beste utgaven av deg selv.

Ingen går uberørt ut fra et sånt foredrag. Hvem vil vel ikke være den beste utgaven av seg selv?

Men så kommer kjernespørsmålet: Hvor mange BLIR den beste utgaven av seg selv? Hvor mange tar til seg budskapet i en slik grad at de faktisk våger å gå ut med en støvl på hodet, og unngå å krympe seg når de blir bedt om å være med på noe de ikke tror de tør?

Og når skribenter og foredragsholdere blir så opptatt av å spre budskapet at de blir utslitt, bør de kanskje tenke seg om. Det får meg til å tenke meg om. Holder det ikke å ha funnet løsningen selv? Å leve den må jo være den beste misjon! Budskapet brer seg saktere når én person ikke når ut til flere tusen på en gang, men slik undergraver det i hvert fall ikke seg selv.

Jeg kommer ikke til å lese «Raushetens tid.» Jeg trenger det ikke. Jeg vil heller leve i den.

Cathrine Brynildsen

Hverdagsmagiker

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...