Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

Kongelig pause

Helgen var en opplevelse med meget blandede følelser. Rent sportslig synes jeg det var usedvanlig trist, og da tenker jeg primært på Lyn, Røas damelag...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 10.10.2008 kl 10:40

Helgen var en opplevelse med meget blandede følelser. Rent sportslig synes jeg det var usedvanlig trist, og da tenker jeg primært på Lyn, Røas damelag, og selvfølgelig Leeds United.

På Ullevaal presterte Lyn nesten årsverste, og feilpasningene var like mange som det var tilskuere på tribunen. Sånn er det nå en gang med fotball, og jeg er helt sikker på at dette snur på søndag, og at vi får en kanonkamp borte mot bunnlaget fra Hamar.

Røas jenter gikk til kampen hjemme mot Team Strømmen som skyhøye favoritter i alles hoder, også kanskje sine egne, og ble straffet hardt. Det var en mann som visste hvor tøft dette kom til å bli på forhånd, nemlig Røas daglige leder, som mener Team Strømmen kanskje er det beste damelaget i Norge for tiden. Vel, en bedre påminnelse til Røa-jentene om at de ikke er uslåelige kunne neppe komme, og nå regner jeg med at motivasjonen før cupfinalen er helt topp.

Da var det hyggelig å kunne sitte i et rom fullt av vinnere lørdag kveld. Da markerte Lyns doble vinnere fra 1968 at det er 40 år siden sist klubben tok en tittel. Anledningen ble feiret på Ullevaal Stadion med representanter fra NFF, dommerstaben, Lyns ledelse, Vålerenga, Frigg, Skeid, Rosenborg, Strømsgodset og Fredrikstad til stede, og dette var en strålende kveld der røverhistoriene kom hyppig.

Den historien som vekket aller mest latter, må jeg nesten forsøke å gjenfortelle, i den grad det er mulig å følge den legendariske dommeren Henry Øberg som historieforteller.


Som ung og urutinert dommer skulle Øberg i 1968 dømme en kamp mellom Lyn og Rosenborg i cupfinalen, og før kampen var han usedvanlig nervøs. På den tiden gikk ikke dommerne ut sammen med spillerne, men ventet til spillerne var ute på banen før de gikk inn. Mens Øberg stod i spillertunnelen og ventet på å løpe ut på banen, så han til sin store overraskelse og skrekk at Hans Majestet Kong Olav kom forbi han.

Kongen så Øberg rett i øynene og ønsket lykke til, noe dommeren takket høflig for. Så snudde Hans Majestet seg til Øberg og kom med følgende kommentar:

– Og Øberg, ikke glem at jeg er fra Oslo og heier på Lyn.

Dette sa den norske kongen til en nervøs dommer fra landet.

Øberg stod stiv av skrekk før han kort repliserte.


– Kongen befaler.

Øberg var kjent i Norge for å være blant de beste dommerne, og myten forteller om en dommer med stor fotballforståelse som alltid hadde en god kommentar på lur til kjepphøye spillere.

Lørdag fikk han trampeklapp for sin innsats for norsk fotball av hele klubben.

Det tror jeg neppe mange av dagens dommere kommer til å få.

Ha en strålende helg, og heia Lyn.


Joachim Westher Andersen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...