Nordre Aker Budstikke

Bærekraft og bier når Kongen kommer til Nordre Aker

Kong Harald og daværende statsminister Boru Pahor, som nå er president, under kongens statsbesøk i Slovenia i mai 2011.
Foto: UKOM (foto: Daniel Novakovič/STA) [CC BY 3.0], via Wikimedia Commons.

Hans Majestet Kong Harald og den slovenske presidenten skal tilbringe mye av torsdag 7. november i to av Nordre Akers kunnskapssentre.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 30.10.2019 kl 16:25

NORDRE AKER: Det er Hans Majestet Kong Harald som har invitert Slovenias president Borut Pahor på statsbesøk til Norge 6. og 7. november.

Ifølge Kongehusets nettsider er det første gang Slovenias president besøker Norge. Besøket er en gjenvisitt etter kongeparets statsbesøk til Slovenia i 2011.

Forskningsparken

Kong Harald og president Pahor skal tilbringe mye av dagen i Nordre Aker, med et grønt, og tidvis "summende" program. Morgenen starter nemlig hos Sintef i Forskningsparken i Gaustadbekkdalen, «med et næringsrettet program om kunstig intelligens, grønt skifte og bærekraftige løsninger,» ifølge Kongehuset.no.

Videre skriver de: «Det blir fremvisning av norske Zivid, verdens mest presise, sanntids 3D-kamera og slovensk teknologi innen kunstig intelligens og sirkulær økonomi. En samarbeidsavtale mellom SINTEF og slovenske Jožef Štefan Institute vil bli inngått.»

BI i Nydalen

Etter en tur via Skimuseet på Holmenkollen, går ferden tilbake til Nordre Aker, nærmere bestemt Nydalen og Handelshøyskolen BI, der de skal delta på et seminar om grønn byutvikling, bier og innbyggervitenskap. Handelshøyskolen BI har faktisk egne bikuber på taket, noe som passer bra, ettersom det var Slovenia som var initiativtaker til Verdens bie-dag 20. mai.


Kongehuset.no skriver: «Både Norge og Slovenia har sterk tradisjon for birøkt og vektlegger bier og pollinering for matproduksjon. Torsdag ettermiddag deltar Kongeparet og President Pahor på et seminar om bier og pollinering på Handelshøyskolen BI, i samarbeid med Norsk institutt for naturforvaltning (NINA) og organisasjonen ByBi. Forfatter Maja Lunde vil holde innlegg. Den slovenske presidentens gave til Kongeparet vil bli vist fram, et tradisjonelt slovensk, dekorert bie-hus med rom for flere kuber.»

PS! Kongen har vært i Nordre Aker før. I forbindelse med 80-årsdagen i 2017 lagde vi en oversikt, som du kan se her!

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...