Nordre Aker Budstikke

Konserter, utekino, uteservering, fotball på storskjerm, dans, skøytebane

JOHN COLLETTS PLASS: Abels hage er et lokalt initiativ som har vist at John Colletts plass kan være et samlingssted i lokalmiljøet på Ullevål. Nå kan langt større ting skje på plassen. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Det gjelder nye John Colletts plass. Og vi har bare nevnt noe av alt det som kan være med på å bli den nye torg- og møteplassen i bydelen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 25.03.2015 kl 12:28

ULLEVÅL: Det er i gang et forprosjekt til hvordan John Colletts plass kan bli, etter at den har blitt en ny torg- og møteplass i bydelen. I henhold til bystyrevedtak fra 2009.

TIPS NORDRE AKER BUDSTIKKE!

— De som var invitert til å delta i forprosjektet for plassen var Kiwi og gårdeierne i Vestgrensa 2 og 4, representanter for en av områdets tre velforeninger, Blindern vel, og en representant for Kultursløyfa, sier Agnes Lycke Melvær, representant for sistnevnte.

Kulturelt senter

— Det var stor enighet om at man ønsker å utvikle plassen som et sosial møteplass med aktiviteter hele året og som et kulturelt senter for området. Muligheten for at større deler av kinobygningen utvikles til et kulturhus og å knytte en fremtidig utvikling av plassen opp mot dette var et tilbakevendende tema, sier Melvær.

Les også: Nordre Aker Budstikke skrev i vinter om Blindern vels forslag om ta hele det gamle kinobygget i bruk som kulturhus. Les mer om det, og hva gårdeier mener om forlaget, her.


Det er ikke småtterier forprosjektgruppa (se faktaboks) ser for seg at kan etableres på John Colletts plass i fremtiden.

Forslaget skal opp i torsdagens bydelsutvalgsmøte, og fra sakspapirene går det frem blant annet ønske om en sceneløsning som kan fungere for konserter, utedørskino, idrettsarrangementer eller opera på storskjerm med mer – plassert i det sør-østlige hjørnet, i «spissen mot rundkjøringen».

I tillegg listes også opp skøytebane om vinteren, torgdager, et «brosteinsball», «bondens marked» om sommeren, lekeapparater for mindre barn og boccia, går det frem av sakspapirene.

Les også: For toppen vil det alltid være ulogisk å satse på at de nestbeste skal bli best

Flytte holdeplasser?

Prosjektgruppa ønsker også at trikk og buss med holdeplasser på og i nærheten av plassen, må integreres i øvrig infrastruktur, eventuelt flyttes til nærliggende område.


Parkeringsplasser er foreslått etablert på baksiden av Vestgrensa 2 og 4, bysykler er også på kartet.

Abels hage

Abels Hage har prydet plassen med fargerike vekster. Beplantning bør fortsatt være en ambisjon i forbindelse med plassens utforming.

Det er i dag utplassert bikuber i et tilgrenset grøntområde som en del av «Bybieaksjonen».

Flere barnehager og frivillige voksne har de siste årene deltar i stellet av plantene, og denne virksomheten er det ønskelig at man fortsatt skal kunne tilby.

Konseptutvalgsutredning

Etter at prosjektet har vært til behanlding hos bydelens politikere, skal det utarbeides en konseptutvalgsutredning – en såkalt KUV.


«KVU’en bør kunne være ferdig i løpet av april med umiddelbar invitasjon til de valgte firmaene, og i månedsskiftet mai-juni vil oppdraget kunne være plassert og igangsatt. Levering av forprosjekt bør kunne skje i løpet av november måned, med politisk sluttbehandling av forprosjektet i desember inneværende år» står det også i sakspapirene.

Da vil det være mulig å sende inn en søknad om investeringer allerede i løpet av januar 2016, håper prosjektgruppa.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...