ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

Korona-forelegg i Oslo

Foto: Christian Fredrik Borg (illustrasjonsfoto)

Det er skrevet ut fem forelegg i Oslo for brudd på karantenereglene. Flere er under etterforskning.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 01.04.2020 kl 15:46

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

OSLO: Oslo politidistrikt har så langt utstedt forelegg i fem saker som omhandler brudd på smittevernbestemmelsene, ikke alle er vedtatt.

Det skriver Oslopolitiet i en pressemelding onsdag.

Fire av disse gjelder karantenebrudd, og ett er brudd på forbud om virksomhet.

– Vi håper folk forstår alvorligheten ved brudd på smittevernreglene. Alle har et samfunnsansvar for å begrense smitte. Tiltak for å begrense smitte er ikke en privatsak. Politiet prioriterer brudd på smittevernsbestemmelsene høyt i tråd med Riksadvokatens retningslinjer, sier politiinspektør Morten Reppen i Oslo politidistrikt.

Oslo politidistrikt opplyser at de i tillegg til disse fem, har ni saker om brudd på smittevernbestemmelsene under etterforsking.

ANNONSE

40.000 kroner

Tirsdag skrev VG om at en mann er ilagt 40.000 kroner i forelegg etter tre brudd på karantenereglene på tre dager. Mannen ble ilagt 14 dagers karantene etter å ha kommet til Norge fra Sverige 25. mars, slik reglene tilsier.

– Lørdag 28. mars ble vedkommende anmeldt for en ordensforstyrrelse på Alexander Kiellands plass. Han ble samtidig anmeldt for brudd på karantenebestemmelsene. Natt til søndag var vi nok i gang kontakt med samme person, sier politiets operasjonsleder i Oslo Vidar Pedersen til VG. Samme mann ble stanset nok en gang natt til mandag.

Les hele saken på VG.

Under 18 år

Til Akersposten sier politiinspektør Morten Reppen at de øvrige fire foreleggene har vært på tre ganger 20.000 kroner og ett på 10.000 kroner (person under 18 år).

ANNONSE

– Normalbeløpet er på 20.000 kroner. Dette skal ha en allmennpreventiv effekt. Hovedhensikten med disse foreleggene er at vi får frem at når vi blir kjent med slike forhold, så reagerer vi på det. Da koster det dyrt. Dette er ikke innført for moro skyld, sier han.

– At enkelte tar lett på dette, kan koste dyrt. Idet man velger å droppe å forholde seg til karantene eller isolasjon, må man påregne en reaksjon, sier politiinspektøren.

Smittevernloven § 8-1, straff
«Med unntak av overtredelse av plikter etter § 5-1 eller plikter som omfattes av helsepersonellovgivningen, straffes forsettlig eller uaktsom overtredelse av loven her eller vedtak gitt med hjemmel i loven med bot eller fengsel inntil 2 år. Dersom overtredelsen har tap av menneskeliv eller betydelig skade på kropp eller helse som følge, er straffen bot eller fengsel inntil 4 år.»
Kilde: Lovdata.

Klikk for mer...

Klikk for mindre...

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE