Nordre Aker Budstikke

Korona og snø fører til søppel-forsinkelser

Renovasjons- og gjenvinningsetaten har problemer med å hente alt avfall i tide. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

– Det er svært krevende mange steder i byen nå, sier Jørgen Bakke Fredriksen i Renovasjons- og gjenvinningsetaten.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

OSLO: Renovasjons- og gjenvinningsetaten har i flere måneder varslet at det vil kunne oppstå forsinkelser i avfallshentingen ved store snøfall.

«Dette skyldes blant annet at man av smittevernhensyn ikke kan sette inn en ekstra hjelpemann i bilene slik man ellers ville gjort», har de opplyst i interne koronarapporter.

Kommunikasjonsrådgiver i Renovasjons- og gjenvinningsetaten, Jørgen Bakke Fredriksen, sier til Nordre Aker Budstikke at de regner med forsinkelser som en følge av været.

– Det er såpass mye vær at det blir litt etterslep uansett ekstra mannskap eller ikke.

Renovasjons- og gjenvinningsetaten har problemer med å hente alt avfall i tide. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Krevende situasjon

– Har dere noen prognoser for hvor stort etterslepet blir?

– Vi må nok få gjøre oss ferdig med uken før vi ser hvor mye som er igjen. Det er svært krevende mange steder i byen nå, svarer han.

Bakke Fredriksen sier at det trolig ikke vil bli «omveltende» etterslep.

– Vi henter oss nok inn igjen ganske fort. I første omgang gjelder det bare de områdene som har henting i dag og i morgen.


Nordre Aker Budstikke får opplyst at etterslepet trolig vil gjelde både vanlig husholdningsavfall og papir.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...