Nordre Aker Budstikke

Koronarestriksjoner førte til tulipanfest for sykehjemsbeboere

Beboer Randi på Nordberghjemmet ble gledelig overrasket med en bukett fra den lokale Lions-klubben i helgen. Foto: Nordberghjemmet

Beboerne på Nordberghjemmet strålte om kapp med sola da Lions Nordberg kom på døra og delte ut over 600 tulipaner.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

NORDBERG: Den årlige tulipanaksjonen til Lions nasjonalt var planlagt til helgen som var. Grefsen Lions solgte tulipaner på Kjelsås til inntekt for Lions Det er mitt valg-program, kurs som avholdes i hele landet og lokalt for skoler, barnehager og idrettslag.

– Programmet fokuserer spesielt på forebyggende arbeid i forhold til mobbing, rusmidler, vold og overgrep. Utfordringer med digitale media er også dekket i programmet, som også er støttet av Helsedirektortatet, sa Torbjørn Togstad i Lions-klubben til Nordre Aker Budstikke før helgen.

Men alle var ikke like heldige, og på grunn av koronarestriksjoner fikk ikke Lions Nordberg selge tulipaner fra butikker i nærområdet til inntekt for aksjonen, slik de hadde planlagt. Årlig har klubben kjøpt inn tulipaner for 8500 kroner som er deres bidrag til tulipanaksjonen. Da fant klubben ut at blomstene heller kunne komme andre i bydelen til glede.

Lars Jørgen Aass med favnen full av tulipaner til Nordberghjemmet. Foto: Nordberghjemmet

– I år gir vi bort tulipanene i stedet, forteller Lars Jørgen Aas, som har vært medlem av Lions Nordberg i over 35 år. Han savner Lions-møtene som de vanligvis har i festsalen til Nordberghjemmet, og håper at de snart kan komme tilbake og gjenoppta klubbtreffene.


Nordberghjemmet fikk de fleste av tulipanene, men alterbordet til Nordberg kirke, frivillighetssentralen, og noen andre aktører har også fått gleden av å kunne pynte opp med tulipaner denne helgen.

Beboer Randi på Nordberghjemmet ble overveldet da hun fikk en bukett med tulipaner i fanget før helgen.

– Er disse virkelige til meg. Hvordan kunne Lions vite at jeg var her undrer hun. Men gleden er stor, og hun skryter av blomstene og er tydelig beveget over den flotte gaven.

De andre beboerne lyser også opp når de får tulipaner på bordene, og en undrer seg om de kommer fra Amsterdam.

– Nei de kommer fra Lions, sier en ansatt, og beboeren kan så fortelle at der var hennes mann medlem.


Nordberghjemmet-ansatt Gabriela sørget for å få tulipanene ut til beboerne. Foto: Nordberghjemmet

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...