Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Kraftig uvær i Oslo

Store hagl på Nordstrand.

Kraftig regnvær, lyn, torden og haglbyger skapte trøbbel både ute og inne i torsdag ettermiddag.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 27.06.2014 kl 12:59

OSLO: Det kraftige uværet startet midt i rushtiden, noe som førte til at trafikken i Oslo gikk sakte, og enkelte steder stoppet helt opp.

«Vi mottar nå mange meldinger om problemer omkring i byen som følge av store nedbørsmengder. Relevante etater jobber med å bistå», meldte Oslo politidistrikt ved 16.30-tiden.

You need a browser that can handle Iframes to be able to view this page.

Kraftig uvær på Mortensrud. Se video i vinduet øverst.

LES OGSÅ: Brann i gammel trehus på Bislett

Karl Johan sperret

I hovedstadens paradegate, Karl Johans gate, slo lynet ned i taket på et bygg, noe som førte til at det falt ned skiferstein på bakken. Brannvesenet kom til stedet og fikk sperret av området.

Ved Mortensrud senter på Lofsrud førte store mengder nedbør i form av hagl til oversvømmelser, og flere biler ble stående fast på stedet.

Det ble sakte kø på E6 på grunn av været. Flere biler søkte tilflukt på bensinstasjoner og i parkeringshus. 

Lynnedslag førte til at Tøyen t-banestasjon ble mørklagt og stengt for av- og påstigning. Det var også stans på linje 3 mellom Hellerud og Mortensrud. 

LES OGSÅ: Tips til ting å finne på i Oslo når det regner

Kult med snø

Beka Abiyos synes det er kult med snø i juni (se video under). Han var på vei hjem fra jobb på energigjenvinningsanlegget.

You need a browser that can handle Iframes to be able to view this page.

Det var lite folk ute på Mortensrud, men med store mengder hagl gjorde at det så ut som det var vinter.

INGENTING Å FINNE PÅ? Sjekk våre tips til Sommer-Oslo her!

Varslet

Vakthavende meteorolog Arild Mentzoni ved Meteorologisk institutt sier til Moss Avis at de varslet både bygeskyer, kraftig nedbør og torden i distriktet. Lokale haglbyger passer godt inn i dette bildet.

LES OGSÅ: Uværet herjet, og plutselig var det vinterføre (moss-avis.no)

- Luften stiger høyt, fryser, og partiklene vokser, sier han.

Til slutt blir partiklene så store og tunge at de faller ut av skyene, og det er såpass kjølig at de ikke rekker å tine på vei ned. Disse bygene kan komme helt lokalt, gjerne i kombinasjon med torden.

Det er sjelden at haglklumpene blir større enn klinkekulestørrelse her til lands.

- Men jeg har hørt om hagl på størrelse med egg og golfballer som har gjort skade på biler, flyvinger og så videre. Så de kan bli ganske store, sier han.

Operasjonssentralen melder på Twitter om vannlekasje på Lofsrud. Det er i Helga Vaneks vei at det skal ha vært en stor vannlekkasje/oversvømmelse over veien, og flere biler sto fast på stedet.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...