Nordre Aker Budstikke

Kristin oppfordrer folk til å melde seg

Kristin Vinje fra Korsvoll oppfordrer folk til å melde seg som grytevakter i regi av Frelsesarmeen, dette er fra tidligere år. Foto: PRIVAT

– Det er en hyggelig oppgave og en fin juletradisjon, sier Kristin Vinje, som oppfordrer folk til å melde seg som grytevakter.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

OSLO: Det er NRK som melder at mange av de trofaste julegrytevaktene til Frelsesarmeen er eldre og i risikogruppen. De må derfor holde seg borte fra grytene i år.

– De vil helst ikke at vi som er i risikogruppen står vakt i år. Jeg har god helse, og kunne tenkt meg å stå julegrytevakt i år også. Det blir rart, sier Jan Erik Eriksen (80), men han håper imidlertid å gjøre comeback i 2021.

Nå etterlyser Frelsesarmeen yngre krefter, og ifølge kommunikasjonssjef i Frelsesarmeen, Geir Smith-Solevåg er det å få nok vakter en utfordring flere steder i landet i år. Pengene som folk gir går til mat, klær, gaver, omsorg og fellesskap for barnefamilier, aleneforsørgere, minstepensjonister, ensomme eldre og rusavhengige - her kan du lese hele saken i nrk.no

– En hyggelig oppgave

Kristin Vinje fra Korsvoll har flere ganger vært grytevakt for Frelsesarmeen i Oslo:

– Jeg synes det er fint å stille opp, Frelsesarmeen gjør en kjempejobb for folk som trenger hjelp og støtte, sier Vinje til Nordre Aker Budstikke.


– Frelsesarmeen frir nå til yngre krefter på grunn av koronapandemien. Jeg er jo ikke blant de yngste akkurat selv, men jeg har stått grytevakt i mange år. Jeg oppfordrer gjerne også yngre mennesker til å ta en vakt. Det er en hyggelig oppgave og en fin juletradisjon, sier Vinje.

Behovet større i år

Kommunikasjonssjef Frelsesarmeen, Geir Smith-Solevåg sier til Nordre Aker Budstikke lørdag formiddag at det fortsatt er behov for grytevakter i Oslo.

– Mange trenger hjelp til å kunne feire jul i eget hjem. I år tror vi at behovet er enda større. De som hadde det tøft fra før, har det enda tøffere nå. I tillegg er det mange som befinner seg i en krise for første gang, uttaler også Smith-Solevåg på Frelsesarméens hjemmeside.

Blant annet nevnes at mange nå står i dobbelt krise, ikke mangler folk mat på bordet, men som også samtidig opplever den psykiske belastningen ved å ikke kunne forsørge seg selv for første gang.

«Vi registrerer at folk som kommer til oss i større grad har måttet bruke kredittkort for å fylle et uventet økonomisk vakuum. Det gjenstår å se hvilke følgeeffekter dette vil gi for folks budsjetter på nyåret. Spesielt bekymret er vi for de som hadde det økonomisk trangt fra før, da hjelper det ikke å ta opp lån med skyhøye renter. Dette kan fort bli en negativ økonomisk spiral som kan bli vanskelig å komme ut av, står det også i saken på hjemmesiden.


I tillegg at folk som var ensomme tidligere kanskje nå er enda mer isolert:

– Mange av disse ber også om mat fra oss. En matpose er så mye mer enn en matpose. Det er også omtanke, varme og en hilsen fra giveren og storsamfunnet om at «du er sett, du er regnet med, du er ikke glemt i de problemene du står oppe i.»»

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...