Nordre Aker Budstikke

Leter fortsatt etter faren (76):

Kritiserer sykehjemmet for manglende sikkerhet

SAVNET I 13 DAGER: Magnus Olsen leter fortsatt etter faren som forsvant fra Madserudhjemmet. Foto: Privat

Håkon (76) har vært savnet i 13 dager. Sønnen hans skjønner ikke hvordan det er mulig å forlate en demensavdeling uten at det blir lagt merke til.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

OSLO: Håkon (76) forsvant fra Madserudhjemmet fredag 27. juli. Han er dement, men han er også sprek og kan ha gått langt. Politiet har lett etter ham blant annet på Grefsen, som er hans tidligere bosted.

– Vi var selv ute og lette til å begynne med, men ikke de siste dagene. Jeg aner egentlig ikke hvor jeg skal lete lenger, sier sønnen Magnus Olsen til Nordre Aker Budstikke.

Nitrogruppa, en frivillig gruppe som egentlig leter etter hunder, har også vært ute og lett en del etter Håkon.

Ikke fått flere tips fra samme sted

– Vi har ikke hørt noe fra politiet den siste uka. Jeg har fått noen tips på messenger, men det dreier seg om altfor mange plasser til å prøve å lete selv. Vi har heller ikke fått flere tips fra samme sted, noe som kunne gjort det enklere.

Han tror det er mest trolig at faren har prøvd å gå mot Stovner/Grorud, men bommet på veien et sted. Hvor han befinner seg nå er umulig å si da det fremdeles kommer inn tips som strekker seg fra Hamar, Drammen, Blefjell, Vestre gravlund og Lillestrøm.


«Han har snart vært borte 12 dager, så det ser ikke lovende ut», skrev Olsen på sin Facebook-side i går, 8. august. «Men hvis han har klart å finne mat og drikke, så er det selvfølgelig et håp», skriver han videre.

Kan gå ut, men ikke inn igjen

– Jeg vil legge til at jeg er veldig irritert på at det i det hele tatt er mulig å forlate et sykehjem med to demensavdelinger uten at det blir lagt merke til. Jeg ser at Anne Kristin Bjåen i Sykehjemsetaten forsvarer det med at sykehjemmet er et hjem for eldre som ikke skal være låst, og at pasientene skal kunne bevege seg fritt (til NRK, journ.anm) Men! Det er kun mulig å gå ut av bygget på kvelden. Skal du inn igjen er dørene låst, forteller han videre til lokalavisa.

– Også er det jo selvfølgelig det med GPS. Han er tidligere lovet det, men det ble ikke fulgt opp.

Kristin Bjøen i Sykehjemsetaten har forklart til NRK at GPS er tatt i bruk ved noen sykehjem i Oslo.

– Vi vurderer kontinuerlig å øke bruken av GPS i det enkelte tilfellet. Dette er for å øke trygghet hos beboere og pårørende. men det er også viktig å sikre at beboerens interesser for å kunne bevege seg fritt er ivaretatt. Hun vil ikke kommentere Håkon Olsens forsvinning og viser til politiet, skriver NRK.

Leter fortsatt

Leder av savnetgruppa i Oslopolitiet, Anders Lunnan Oksvold, forteller at letingen ikke er avsluttet. De har fortsatt omfattende søk i området de har fått tips om at Håkon pleide å gå tur i før han ble savnet.

– Vi har ikke fått noen nye tips, men vi har omfattende søk der vi vet han har gått tur tidligere.

«Hvis dere har observert noen som ligner som har romstert i postkasser, søppelkasser (etter mat), er det interessante tips. Sjekk også uthus, garasjer, hytter i skogen og andre steder han kan ha tatt seg inn. Siden han er dement har han problemer med å ordlegge seg i en samtale og leter etter ord. Ved tips så ring politiet først. Men kan også gjerne sende meg melding på messenger» oppfordrer sønnen Magnus Olsen på Facebook.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...