Nordre Aker Budstikke

14-åringen fra Kjelsås vant Årets Frivillighetspris

Penelope Lea mottar prisen fra kulturminister Trine Skei Grande, Åsne Havnelid i Norsk Tipping og juryleder Heikki Holmås. Foto: Carl-Frederic Salicath/Frivillighet Norge

«Hun har et brennende engasjement og inspirerer andre unge til å engasjere seg.» 14-åringen er tidenes yngste vinner av Frivillighetsprisen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 06.12.2018 kl 12:46

KJELSÅS: Penelope Lea er med i Miljøagentene, der hun har vært aktiv i flere år allerede.

– Dette er tvers gjennom ekte engasjement, og det skjønner folk. De som snakker med henne, som hører på henne, tror på henne, sier Are Waage, som er daglig leder for Miljøagentene. Her kan du lese tidligere sak om Penelope i Nordre Aker Budstikke.

– Jeg begynte å arbeide for klima og miljø da jeg var åtte år. Da skjønte jeg at jeg ikke kunne vente med å gjøre en innsats, sier Penelope om sitt eget miljøengasjement.

Vinner av Frivillighetsprisen 2018, Penelope Lea. Foto: Frivillighet Norge

Frivillighetspris

Nå har Penelope vunnet nasjonale Årets Frivillighetspris for sitt brennende miljøengasjement. Prisen ble delt ut av Frivillighet Norge på Frivillighetsdagen 5. desember. Vinneren ble stemmt frem av folket på frivillighetensdag.no, og juryen valgte deretter én vinner blant de tre finalistene med flest stemmer.


Onsdag ble den nasjonale Frivillighetsprisen utdelt for 24. gang:

– Vinnerens utrettelige arbeid handler om oss alle og er en sak som angår hele måten vi lever våre liv på, og som mange vil karakterisere som den viktigste i vår tid, heter det i juryens begrunnelse. Prisen består av 50.000 kroner.

Om Penelope i nomineringen står det:

«Penelope er bare 14 år, men ingen nykommer i frivilligheten. Hun har et brennende engasjement og inspirerer andre unge til å engasjere seg. Penelope viser at det å ytre sine meninger er viktig - og hun blir lyttet til. Hun ble valgt inn i styret for Miljøagentene i Oslo som 11-åring og leder nå Barnas Klimapanel. Hun har holdt appeller på FNs klimaforhandlinger i Bonn, på Arendalsuka, på fjernsyn og på Mmljøagentsamlinger. Penelope står på, enten hun møter statsministeren eller plukker plast på stranden. Hun er et godt og unikt eksempel på miljøaktivisme.»

Klimakonferanse i FN

Da hun som deltaker i barnas klimapanel fikk reise til FNs klimakonferanse i Bonn i fjor, rapportere hun hjem til lokalavisen:

- Vi har truffet mange fine mennesker og vært i mange møter. Noe av det som har gjort mest inntrykk på meg er å treffe en bonde fra Kenya, og høre han fortelle om hvordan det er å leve tett på klimaendringene. Det gjorde også inntrykk å møte en gutt på 12 år fra Fiji, hvis ikke vi skjerper oss og gjør noe med klimaendringene, så kan øya han bor på bli oversvømt, sa Penelope.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...