Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

17-åring fra Tåsen varmer opp for Isac Elliot og platedebuterer

Sval slo igjennom i MGPjr som 12-åring. Nå er hun snart 18, og er endelig klar med sitt debutalbum, «Mellom Oss». Foto: JØRGEN GOMNÆS/WARNER MUSIC

Hun vant MGPjr. i 2011. Fredag lanseres Sval Rosenløw Eegs debutplate – og hun skal spille i Oslo Spektrum.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 17.02.2016 kl 22:53

TÅSEN: Det har gått mange år siden Sval Rosenløw Eeg, artistnavnet er bare Sval, vant Melodi Grand Prix junior med låta «Trenger deg».

– Den har et budskap som andre kan kjenne seg igjen i. Følelsen å savne noen, å tenke på noen som ikke tenker på deg, sa Sval, den gang bare 12 år gammel, om sangen, i et intervju med Nordre Aker Budstikke uken før finalen i Spektrum.

Den gang da: I 2011 hadde Sval med seg en fanklubb, bestående av blant annet kjøpesenteret Ullevaal Sentrum, da hun møtte Nordre Aker Budstikke før MGPjr.-finalen. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Fyller 18 år

Det har imidlertid ikke vært musikalsk stille fra Tåsen-jenta etter MGPjr.-seieren. I 2014 markerte hun seg med låtene «Tidsfrist», «Fasitsvar» og «Plan B».

2016 er året Sval fyller 18 år, og endelig er klar med sitt debutalbum, «Mellom Oss».

Høsten 2015 kom den første smakebiten fra albumet, nemlig singelen «To År Tilbake». 12. februar i år kom den andre; «Tilbakefall».

Pausen i forkant av singel- og albumslipp har imidlertid blitt brukt effektivt, melder plateselskapet hennes Warner Music i en pressemelding.

LES OGSÅ: Drømmer du om scenen? Da må du vite denne store forandringen for Ungdommens Kulturmønstring

På scenen med Isac

Ungpikeidolet Isac Elliot fra Finland. (Creative Commons-lisensiert) Foto: DAILUNCH/WIKIMEDIA COMMONS

«Mellom Oss» slippes fredag. Samme dag varmer hun opp for «finnenes Justin Bieber», tenåringsidolet Isac Elliot (15).

– Jeg er nervøs, fordi du ikke er den de kommer for å se, men det er en god spenning, sier Sval, i et intervju med NTB.

Hun føler likevel at hun har kontroll på scenen.

– Jeg kan være mer nervøs for en klassepresentasjon!

LES OGSÅ: Ellen (16) ofrer mye for å bli den beste

Har utviklet seg

«Sval har skrevet, jobbet og utviklet seg som både sanger, musiker og låtskriver – noe de nye singlene er åpenbare bevis på. Albumet er fylt opp med låter som vitner om et melodisk og fortellende talent som ikke vokser på trær» forteller Warner Music i pressemeldingen.

Sval beskrives som en artist med en umiskjennelig og karakteristisk vokal, og et særeget og distinkt sound.

Selv om hun så langt har gitt ut musikk på norsk, utelukker hun ikke at hun etterhvert kan bli å høre også på andre språk.

– Egentlig skriver jeg på engelsk, og har lyst til å gjøre det videre, sier Sval til NTB.

17-åringen, som er datter av forfatteren Harald Roseløw Eeg, sier hun lar sangene bli historier:

– Jeg utvikler meg etter hvert som jeg skriver. Og det jeg skriver om, er følelser og forhold mellom mennesker. Jeg er nok mest opptatt av tekst, jeg lærte meg gitar for å spille til det jeg skrev, sier hun.

LES OGSÅ: August (20) tok steget fra fotballbanen til Idol-scenen

Frem i rampelyset

Når debutalbumet slippes på fredag, skjer det i kjølvannet av opptredener på Senkveld og Lindmo. I tillegg til supportjobben for Isac Elliot i Spektrum, på den samme scenen hvor hun vant MGPjr. i 2011.

De to siste singlene har for lengst passert en total på 1,5 millioner streams, og de har fått rotert godt på radio.

LES OGSÅ:

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...