Nordre Aker Budstikke

18.000 elever vil gå på skole i sommerferien

Rekordmange er påmeldt Sommerskolen i år. Foto: BENTE ROESTAD/ARKIVFOTO

Aldri før har så mange meldt seg på Sommerskolen Oslo. Det er opprettet 3500 ekstra kursplasser for å sikre så mange som mulig et kurstilbud. Fra i dag får foresatte og elever beskjed om hvilket kurs de får plass på.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 30.03.2015 kl 13:26

OSLO: Sommerskolen Oslo blir mer populær for hvert år, og i år har over 18.000 osloelever meldt seg på kurs. Det er 3000 flere elever enn i 2014 – en økning på 20 prosent. Ca. 3500 nye kursplasser er opprettet for å møte den store interessen fra osloelevene og sikre at så mange elever som mulig får et tilbud, melder Utdanningsetaten i en pressemelding.

Alle får svar 30. mars

Plassene tildeles ved loddtrekning. Mandag 30. mars får foresatte og elever beskjed om resultatet av loddtrekningen. Beskjeden gis per SMS og e-post.

  • 17.100 elever (94,6 %) får innfridd sitt førsteønske (dvs. kursplass med 1. prioritet)
  • 476 elever (2,6 %) får innfridd kursønsket på 2.–5. prioritet
  • 497 elever (2,8 %) står uten kursplass, hovedsakelig fordi de har søkt kurs med begrenset antall plasser (f.eks. ved Markaskolen, Observatoriet, Skuta Dyrafjeld og Svanen, samt Geitmyra matkultursenter)

  • Det er 213 ledige kursplasser.

LES OSÅ: Stortingspolitiker søker sommerjobb i sommerskolen

Alle de 497 elevene som ikke har fått et tilbud om plass i loddtrekningen, står på venteliste til kursene de har meldt seg på.

Alle elever som har fått innfridd ett eller flere kursønsker i loddtrekningen står også på venteliste til kurs med andre prioriteter.

LES OGSÅ: Bli med Teodor til toppen av Mount Everest!

Påmelding til restplasser

Fra mandag 30. mars er det mulig å melde seg på ledige kursplasser etter «førstemann til mølla».

Elever og foresatte kan følge med på sin ventelisteplassering og melde på elever på restplasser på Min side hos Sommerskolen Oslo.

Hjemmepåske? Sjekk vår store aktivitetsguide her!

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.


Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...