Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

550 små og store på scenen torsdag

GENERALPRØVE: Siste finish før den store konserten i Oslo Konserthus på torsdag. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Det terpes i aulaen på Engebråten. Amund (9) fra Disen Strings "grugleder" seg til torsdag.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 04.03.2015 kl 13:55

OSLO/DISEN/GREFSEN:Smekkfullt i Engebråtenaulaen, tirsdag ettermiddag. Det er generalprøve for noen av de som skal spille på konserten på torsdag, i Oslo Konserthus - hør videoklipp til høyre for saken.

Oslo Musikk- og Kulturskole (OMK) trommer sammen til storkonsert – med hele 550 elever på scenen.

- Årets høydepunkt

- Dette er årets absolutte høydepunkt for kulturskolens strykeelever. Elevene, som er i alderen 6 til 18 år, har øvd og finpusset på repertoaret frem til den store dagen. Målet er at elevene i de mange strykeorkestrene i Oslo får møte hverandre til inspirerende samspill foran et stort publikum, står det i pressemeldingen.

TIPS NORDRE AKER BUDSTIKKE!

Det er elever fra Bestum strykeorkester, Bolteløkka strykeorkester, Strykerne Oslo Sør, Marienlyst og Ullevål strykeorkester, Kjelsås strykeorkester, Vestre Aker strykeorkester, Høybråten strykeorkester, Grefsen strykeorkester, Suzukifiolinistene, Uranienborg suzukiorkester, Nordstrandhøgda Strykeorkester, Bjølsen strykeorkester og Disen Strings som deltar.

Les også: Hvordan noen klarer å lære 100 unger så mye på noen minutter.

I tillegg deltar blokkfløytistene fra St. Sunniva, Blokkfløytistene, Uranienborg og OMKs egne elever på stryk og slagverk.

"Grugleder"

Amund Rekkavik (9) fra Disen Strings, «grugleder» seg til torsdag.

- Men jeg var jo med i fjor også, og det var kjempegøy. Alt gikk veldig fint, sier Amund som spiller cello.

Han forteller at han har spilt i rundt 2.5 år, og øver kanskje fire ganger i uka.

- Det var andre i klassen som hadde begynt, så da ble jeg med de. Man blir fort kjent med nye folk i et orkester. Jeg fikk lyst til å spille cello. Jeg liker å ha «andrestemmen».

Andrestemmen?

- Ja, cello er på en måte ikke hovedstemmen i et strykeorkester. Det er det fiolinene som er. Men cello hjelper fiolinene å holde stemmen oppe, forklarer den unge musikeren, som også rekker å spille fotball på fritiden.

Pirates of the Caribbean

- Jeg liker godt musikk. Det morsomste jeg har spilt med cello, er Pirates of the Caribbean. , og vi får se om jeg kommer til å satse på dette når jeg blir større også, sier Amund.

Les også: Fra rullestol til supersprek treningsinstruktør

Malene Tidslevold (9) fra Grefsen har spilt fiolin Grefsen Strykeorkester i to år.

Tror generalprøven gikk bra

- Veldig gøy er det. Jeg er glad i musikk, alt fra klassisk til pop, forteller hun.

Malene øver rundt tre til fire ganger per uke. Det er en aktiv ung dame, hun forteller at hun også også rekker håndball, sang og dans på fritiden.

Det var gjennom skolen at Malene fikk interessen for fiolin, og bestemte seg for å fortsette.

- Jeg gleder meg til torsdag, det blir gøy. Jeg var også med i fjor, og det ble bra. Generalprøven i dag, gikk fint. Jeg tror lærerne var fornøyde, sier Malene.

Showorkester

På konserten spiller også elevene i Gateorkesteret, i Aspirantorkesteret, i Showorkesteret eller i Ungdomsorkesteret. Showorkesteret er nytt år og er et tilbud til elever som har kommet langt og som snart kan delta i Ungdomsorkesteret.

- Gateorkesteret og Aspirantorkesteret fremfører alt fra barnesanger til folkeviser fra mange land. Showorkesteret spiller musikk fra filmene Pirates of the Caribbean og Viva la vida av Coldplay. Ungdomsorkesteret vil avslutte konserten med W.A. Mozart symfoni nr. 40 i g-moll, skriver pressemeldingen videre.

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...