Nordre Aker Budstikke

Mette-Marit på Haraldsheim

– Jeg er vanlig, men ikke helt vanlig

Mette Marit åpnet Norges Speiderforbunds mangfoldsseminar på Haraldsheim vandrerhjem sist fredag, og tok seg tid til å snakke med speiderne. Foto: Anders Jørstad

Kronprinsesse Mette-Marit avslørte at hun gjerne vil gjøre speidere av sine egne barn, da hun besøkte Haraldsheim Vandrerhjem fredag.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 19.10.2009 kl 08:08

DISEN: Som speidernes høye beskytter var kronprinsessen en selvskreven gjest under åpningen av mangfoldsseminaret Overture i regi av Norges Speiderforbund. Av talen å dømme, skulle en tro at kronprinsessen har noen ulvunger selv.

Imponert

— Sist sommer besøkte jeg unge speidere på en leir utenfor Oslo. Jeg ble imponert over barnas fokus på samarbeid og hvordan de hadde lært å møte praktiske utfordringer.

- Dette er verdier jeg prøver å bringe til mine egne barn, fortale kronprinsessen.

LES OGSÅ: Mette-Marit fortsetter studiene ved BI

Allah og Valla

Seminaret Overture er et europeisk nettverk for speidere som jobber med inkludering av etniske minoriteter og barn med nedsatt funksjonsevne. Kronprinsessen fikk også erfare at seminaret hadde sine underholdende innslag, som da 10-åringen Alladin Maach rappet fra scenen: «Jeg tror på Allah, ikke Gerd-Liv Valla», var noen av linjene.


Inne i storstua på Haraldsheim tok kronprinsessen seg god tid til å høre hvordan barna opplevde speiderlivet.

LES OGSÅ: Evakuert etter brann på Haraldsehim

Uvanlig nummer

— Hun spurte om hva vi brukte å gjøre, hva vi har lært, og hva vi liker med speideren, forteller Alladin, som også overrakte kronprinsessen et speiderskjerf.

Det enkle bilnummeret «A8» var noe Alladin og flere andre barn merket seg da kronprinsessen skulle ta farvel.

«Du får spørre sjåføren», sa kronprinsessen til Alladin. Men sjåføren hadde ikke noe godt svar å komme med.


Barna ga seg ikke og mente at «A8 ikke var et vanlig bilnummer», og kronprinsessen avsluttet med å si at hun var en «vanlig, men ikke helt vanlig person».

LES OGSÅ: En vei en konge verdig

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...