Nordre Aker Budstikke

860 osloelever har deltatt, nå åpnes det for enda flere

Skoleelevar i Oslo kan lære koding med Teknisk museum. Nå utvides tilbudet til flere klassetrinn. Foto: Teknisk museum

Til tross for annerledesåret 2020 har Oslo vitensenter på Teknisk museum på Kjelsås hatt stor suksess med sitt heldigitale undervisningsprogram «Kodekraft». Nå skal også 9. klassingene få bli med.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

KJELSÅS: Det er både Oslo vitensenter på på Kjelsås og de andre regionale vitensentrene som ar lykkes svært godt med «Kodekraft»-tilbudet. På landsbasis deltok hver fjerde tiendeklassing. Grunnet høy etterspørsel åpner vitensenteret nå opp for at også niendeklassinger kan delta.

– Kodekraft er en gratis undervisningspakke på to skoletimer, skreddersydd til læreplanen for niende- og tiendetrinn hvor elevene kan delta fra klasserommet eller faktisk også fra hjemmeskole. Så langt har vi hatt undervisning for 860 elever fra Oslo fordelt på 30 klasser, og håper at enda flere skoler i Oslo vil benytte seg av tilbudet, sier prosjektleder Sigurd Hunstad fra Oslo vitensenter ved Teknisk museum, i en pressemelding.

Kodekraft er et nasjonalt undervisningsprogram utviklet av ti regionale vitensentre og Equinors talentutviklingsprogram Morgendagens helter. Hensikten er å skape grunnleggende forståelse for programmering, energiutfordringer og skape realfagsglede gjennom praktisk læring.

Fakta: Kodekraft

  • Kodekraft er et undervisningsprogram for 9.- og 10. trinn som bidrar til elevenes kompetanse innen programmering og energi, koblet til både eksisterende- og ny læreplan.
  • Programmet er utviklet av ti regionale vitensentre i samarbeid med Equinors talentutviklingsprogram Morgendagens Helter, hvor selskapet støtter unge talenter innen realfag, idrett og kultur.
  • Undervisningens hoveddel varer i 90 minutter og legger opp til at elevene i stor grad arbeider praktisk med programmering fra klasserommet.
  • Programmet krever verken forkunnskaper eller spesialutstyr. Elevene følger undervisningen via PC eller nettbrett.

Klikk for mer...

Klikk for mindre...

Elevene opplever mestring

Oslo vitensenter ved Teknisk museum tilbyr koding for 9. og 10. klassinger i Oslo. Her underviser Connie Makilla. Foto: Thomas Fjærtoft/Norsk Teknisk Museum.

Museet skriver at det på landsbasis har deltatt 9000 elever fordelt på 472 klasser. Tilbakemeldinger fra over 100 lærere forteller at elevene opplever mestring og lærer noe nytt. Flere lærere har fortalt at undervisningen har vært givende i en utfordrende tid med undervisning, skriver Teknisk museum.

Tusen takk for oss! Det har vært lærerikt for både elevene og meg. Og de vil gjerne fortsette på samme plattform når vi skal jobbe videre med programmering! Lærer på 10. trinn

Høy etterspørsel

Med fjorårets suksess er Oslo vitensenter i full gang med å rekruttere flere skoler slik at flere elever på ungdomstrinnet får grunnleggende innføring i algoritmisk tankemåte. Nå åpner vitensenteret for at niendeklassinger skal få tilgang til det koronavennlige undervisningstilbudet.

– Undervisningen er digital og krever lite fra lærere fordi en kompetent formidler fra oss lærer elevene hvordan de kan programmere et helt eget spill fra A til Å. På grunn av høy etterspørsel åpner vi nå også opp for niendetrinn. Både lærere og elever sier at det er en spennende og lærerik form for undervisning, sier Sigurd Hunstad ved Oslo vitensenter.

Målet til Teknisk museum er å gjennomføre undervisningen for alle niende- og tiendeklassinger i Oslo.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...