Nordre Aker Budstikke

Fagerbergrevyen fikk både 3'er og 6'er:

Anmelder-rabalder ga fulle hus på Blindern videregående

Knut Mohrsen, Anders Juvodden og Kari W. Gundersen under premieren av «Saklig». Foto: MAGNE MELLEM ENOKSEN

Men revy er mye mer enn forestillingene. – Fra «skal vi jobbe med de folka fra Berg?» til mange nye gode venner, sier en av revysjefene ved Blindern videregående skole, Torjus Tenge.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 04.02.2015 kl 11:50

BLINDERN/ULLEVÅL: Høsten 2014 åpnet nye Blindern videregående skole. En sammenslåing av Fagerborg og Berg videregående skoler.

Fagerbergrevyen «Saklig» var klar for premiere i januar. På et par av stolene i salen satt også anmeldere. En fra Nordre Aker Budstikke, og en fra Osloby. Dagen etter ga de vidt forskjellige terningkast – Nordre Aker Budstikke klinte til med en sekser, mens Osloby nøyde seg med en treer.

– He, he, ja det var jo litt spesielt. Det ble jo en del styr rundt de anmeldelsene i etterkant også, ler Torjus.

Tok til motmæle

For revyfolket ved Blindern vgs. tok til motmæle, og ga Osloby-anmelderen svar på kritikken.

Andre medier plukket også opp revytemaet. Dagbladets kommentator Martine Aurdal var også innom Fagerbergrevyens budskap.


– Men all omtale er god omtale, er det ikke? Vi opplevde i hvert fall at mange kom for å se selv. Det ble også mange tilbakemeldinger fra folk, også fra folk vi ikke kjenner, og som mente at forestillingen var verdt mye mer enn en treer, forteller Torjus.

– Men jeg er jo ikke i tvil lenger om at anmeldelser er høyst subjektive.

Stort sett stinn brakke hver kveld

Nøyaktig tall på hvor mange som var innom revyen, er ikke helt klart ennå. For deler av «regnskapet» er ikke helt ferdig.

– Men det var jo plass til rundt 200 besøkende, og det var stort sett fullt hver kveld, sier Torjus.

Med 13 forestillinger så betyr det ganske så mange som har sett Saklig. Noe stort overskudd blir det nok ikke, men «det går sånn circa i null.»

Spesielt utgangspunkt

Forarbeidet til Fagerbergrevyen fikk et helt spesielt utgangspunkt. For to videregående skoler skulle bli til én. Unge som kanskje aldri hadde sett hverandre før, skulle nå samarbeide om felles revy.

LES OGSÅ: Klare for en saklig verdenspremiere på Blindern vgs.


– Vi startet opp sommeren på slutten av andre videregående. To revysjefer fra Fagerborg og to fra Berg. Vi to fra Fagerborg tenkte; «Skal vi jobbe med de folka fra Berg?».


– Så ender det opp med at mange av oss har fått flere nye gode venner – nesten det kuleste med å lage revy. Ingen tvil om at revyarbeidet har gjort mye for det sosiale miljøet her ved skolen, sier Torjus.

Det er mange av elevene som er involvert i revyarbeid ved skolene – Torjus tror de fleste har vært engasjert på en eller annen måte.

LES OGSÅ: – Det var flaut å være med på Nydalenrevyen

Brukte juleferien

– Jeg synes alle har gjort en super jobb. At mange brukte hele juleferien på å jobbe med revyen, sier jo noe om innsatsen. Ikke minst også har vi hatt et godt støtteapparat gjennom skolens ledelse, roser Torjus.

Nå er det fint å få mer tid til skolearbeid. Russetiden er på gang. Til høsten blir det enten førstegangstjeneste i militæret eller videre studier.

– Det har vært utrolig mye jobb med revyen, men samtidig morsom jobb. Jeg rakk å se én annen revy selv, og det var Oslo Handelsgyms revy. Det var veldig bra. Men jeg er vel litt subjektiv nå, jeg kjenner jo også revysjefen, ler Torjus.

LES OGSÅ: «Dette er ulovlig. Dere gir faen. Skam dere!»

Ny sekser

Snart er de på vei til Hemsedal for avslutningsfest for de som har jobbet mest med Fagerbergrevyen.

– Vi er veldig godt fornøyde med alt: Jobbingen rundt revyen, forestillingene, det sosiale. Tror faktisk jeg gir en sekser for hele greia!

LES NORDRE AKER BUDSTIKKES ANMELDELSE AV FAGERBERGREVYEN:
FaBelaktig, FagerBerg!

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.


Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...