Nordre Aker Budstikke

Anne Helene bruker flere hundre år gammel teknikk

Anne Helene Brynildsrud åpner også dørene under julemarkedet, første helgen i desember. Foto: PRIVAT

Som hun dekorerer leirgods og porselen med.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 01.12.2016 kl 12:00

KJELSÅS: Anne Helene Brynildsrud er keramiker med lang fartstid ved Frysja Kunstsenter.

Siden 1974

Helt siden 1974 har hun hatt atelier ved Akerselva.

– Da kom hun rett ut av det som den gang het Statens Håndverks- og Kunstindustriskole. Siden har hun bygget seg en bred karriere som keramiker, med en lang rekke utstillinger og innkjøp fra de store museene så som Kunstindustrimuseet i Oslo, skriver pressemelding fra kunstsenteret i de gamle Mustad fabrikkbygningene nedenfor Teknisk Museum på Kjelsås og ved Akerselva.

LES OGSÅ: Lokale kunstnere vil fortelle mer om seg selv

Julemarked

Kunstsenteret presenterer mange av kunstnerne frem mot det store julemarkedet første helgen i desember.


– Da åpner nærmere 30 kunstnere åpner dørene. Brynildsrud jobber i porselensleire, med lusterteknikk. Hennes vakre forgylte detaljer, er et kjennemerke.

Her kan du lese mer om Johan Knoff , Anne Helene Brynildsrud, Kari Grasmo, Nanna Melland, Ellen Jacobsen og Pål Roland Janssen.

Luster - dekoreringsteknikk som er flere hundre år gammel. Foto: PRIVAT

Luster

Mer om lusterteknikken.

– Luster hast har sitt opphav fra det italienske ordet lustro, som betyr glans. Dekorering av leirgods og porselen med luster er en teknikk, som har vært brukt mange hundre år tilbake i tid. Brynildsrud bringer tradisjonen videre - her er link til hennes biografi.


STEM PÅ ÅRET MEDMENNESKE OG ILDSJEL I NORDRE AKER!

LES OGSÅ:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...