Nordre Aker Budstikke

Ansiktsmaling, sirkus, ballbingefotball og konsert - alt er gratis!

Alle hyller blir ryddet vekk og inn kommer blant annet workshops og kunstverksted. Foto: Synne Sofie Christiansen

Bare vent til lørdag, da forvandles biblioteket og omegn til en festivalarena.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 14.06.2017 kl 10:15

NYDALEN: Deichmanske Bibliotek Nydalen med leder Mariann Youmans i spissen, arrangerer barnefestival førstkommende lørdag.

Hun forteller at biblioteket skal forvandles til en festivalarena.

– Det skal bli en festdag! Sirkus Xanti, Kjelsås fotball, Grefsen korps, Oslo treklatreklubb, Gerrardo Orego, Michael Strutt, Røde kors hjelpekors og Nordre Aker Røde Kors kommer også, forteller biblioteklederen.

Jeg kan

Barnefestivalen Jeg kan, skal gi barna opplevelsen av mestring, og bli nysgjerrige på å prøve ut nye ting.

– De får prøve seg som sirkusartister, da Cirkus Xanti skal både ha workshops og forestilling i løpet av dagen. Sjalakrobatikk og sjonglering står på listen.


– I tillegg stiller Oslo treklatreklubb med balansering på line og treklatring i trærne utenfor biblioteket. Ansiktsmaling og grilling hører selvfølgelig med og Grefsenspeiderne vil lære barna å knute lakrislisser, ramser Youmans opp videre.

Bilder fra tidligere forestillinger med Cirkus Xanti. Sjonglering står på planen denne lørdagen også. Foto: Helene Dahl

Hele prosessen startet i fjor høst. Konsulent Mariann Youmans forteller om mange gode sjeler som stiller opp, noe som gjør at arrangementet er gratis.

– Det er en minimal utgiftsfestival, men likevel er det mange frivillige som stiller opp. Så har vi også fått hjelp av Nydalen gårdsforening og Nordre Aker Røde Kors, noe som er kjempeflott, sier Youmans.

Mariann Youmans har ansvar for å lage arrangement som dette. – Dette er moro! sier hun. Foto: Synne Sofie Christiansen


– Festivalen er for små og store i alle aldrer med et lekende hjerte. Man trenger altså ikke ha barn for å komme. Det er for alle energiske mennesker, legger hun til.

Bamse braker løs showet

Hele arrangementet fyres i gang av Bamse, verdens sterkeste bjørn. Grefsen skolekorps går i tog mot biblioteket.

I biblioteket blir det blant annet workshops, kunstverksted og sirkusforestilling. Ute ulike stasjoner med fotballeker, ansiktsmaling, klatring, og sirkustelt. Ikke minst mulighet til å inspisere en ekte ambulanse innvendig.

Cirkus i Nydalen til lørdag. Foto: Andreas Bergmann Steen

Mariann Youmans forteller at aktivitetene blir arrangert av lokale lag og foreninger.

Kunstutstilling fra barnehager

I forkant av festivalen har barnehager blitt invitert til å delta på Jeg kan-utstilling.

– Vi sendte ut invitasjon til å delta på kunstutstilling, der barna maler maleri om hva de kan, eller skulle ønske de kunne. Det er mange barnehager som har deltatt, og vi har fått mange veldig kule bilder.

Disse bildene har utstillingsåpning på lørdag.

"Jeg skulle ønske jeg kunne kjøre romskip til fotballbanen." Smakebit på kunstprosjektet som barnehagene har deltatt i. Foto: Synne Sofie Christiansen

Mye bygg

Nydalen er i utvikling, og det er ikke langt fra Torget til Deichmanske Bibliotek. Mariann Youmans håper så klart at festivalen også vil bidra til at enda flere oppdager biblioteket.

– Nydalen er mye bygg, grønt, mye folk og mye liv. Vi vil være med å dra dette inn i kulturverden også, Youmans.

Arrangementet er førstkommende lørdag, 17. juni, fra klokken 12.00 - 15.00.

LES OGSÅ:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...