Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Arrangerer juleøl til inntekt for Danas hjemreise til Moldova

Christian Kjelstrup har dratt i gang arrangementer på Bicks på Ullevål, og ble for det nominert til Årets ildsjel og medmenneske i Nordre Aker. Men han stopper ikke med nominasjonen. Foto: Tor Stenerse/Aftenposten (copyright)

Da han ble nominert til Årets ildsjel og medmenneske i Nordre Aker, fant Christian Kjelstrup ut at han burde gjøre enda mer. Nå blir det julefest på Bicks til inntekt for Danas reise hjem til Moldova.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 10.12.2016 kl 14:12

ULLEVÅL: – Det var faktisk kåringen deres – og tanken på hva man kunne få til med premiepengene – som fikk meg til å tenke på og gjøre dette, sier «Årets ildsjel og medmenneske»-finalist Christian Kjelstrup.

13. desember klokken 18.30 kan du bli med på alternativ juleøl på kafeen Bicks ved John Colletts plass på Ullevål.

Årets ildsjel

Kjelstrup var én av tre finalister til Årets ildsjel og medmenneske i Nordre Aker, for å ha satt igang nabolagsarrangement med kultur- og litteraturkvelder på Bicks kafé.

Til slutt var det de frivillige på seniorsenteret Kuben 62+ som fikk flest stemmer, og premiepengene på 10.000 kroner fra Storo Storsenter.

Førjulsøl på Bicks

Men det stoppet ikke Christian. I begynnelsen av desember dukket arrangementet «Alternativ førjulsøl på Bicks» opp på Facebook.

Dana, et kjent ansikt for mange i Ullevål Hageby. Hun blir hedersgjesten på Bicks førstkommende tirsdag. Foto: CHRISTIAN KJELSTRUP

«Nesten alle her i Ullevål Hageby kjenner Dana eller har sett henne. Hun sitter utenfor Kiwi og strikker og selger produktene sine. Det går også an å gi henne penger i en kopp. Dana er et hyggelig innslag i bydelen. Hun feier plassen utenfor Kiwi, snakker med store og små, og er nesten alltid blid selv om hun ikke har det så greit.

20. desember skal hun hjem til landsbyen Costesti i Moldova, Europas fattigste land. Hvis du ønsker å gi et bidrag til Danas reisekasse – eller også bare ønsker å koble av fra førjulsstress og treffe gode naboer – så er du velkommen til «Alternativ førjulsøl» på Bicks. Hvis du ikke bor i bydelen, er du velkommen også.» skriver Kjelstrup i arrangementsinvitasjonen.

Halvparten av hver juleøl som blir solgt denne kvelden vil gå til inntekt for hjemreisen til Dana, og venninnen hennes Simona. Det kommer tolk slik at det blir mulig å slå av en prat med damene, som ikke snakker så mye engelsk.

Strikkeproduktene til Dana vil også være til salgs.

Kongsvik Johansen og gatemusikanter

Lene Kongsvik Johansen i noen av rollene hun er kjent for. Foto: PROMO

Dessuten kommer komiker Lene Kongsvik Johansen, blant annet kjent fra duoen Asbjørnsen og Joh., og tv-seriene Kongsvik ungdomsskole og Casa del Kongsvik, for å lese julen inn.

Det gjør også de rumenske gatemusikantene Yulian (kontrabass), Odilo (trekkspill) og Ilya (saksofon), som vanligvis holder til på Karl Johan, for å spiller på Bicks.

Kolibri og Kiwi er med

Og etter at arrangementet ble annonsert har flere krefter i lokalmiljøet kastet seg på.

Nystartede Kolibri Kolonial på Damplassen vil sørge for at ikke bare Dana får middag denne kvelden, men alle de cirka 50 damene hun deler sovesal med.

«Med baguetter fra Åpent Bakeri og div. annet fra Kiwi, vil det komme godt med før jul. Stor takk til alle! I dag driver Kirkens Bymisjon og Røde Kors to mottak ("akuttovernatting for fattige tilreisende") i Oslo. Mottaket for kvinner (Dana & Co.) er i Gamlebyen Kirke, mottaket for menn er i Misjonskirken på Majorstua» skriver Kjelstrup på Facebook.

Hva kan du gjøre?

Det stopper ikke med en førjulsølkveld med mening på Bicks. Kjelstrup kommer med følgende oppfordring til deg som vil gjøre mer for noen som trenger det i førjulstiden:

«Hvis feks arbeidsplassen din arrangerer julebord, og det blir mye mat til overs – så vet du hvem som trenger det. Eller ta kontakt med andre matbutikker. Hvis du ikke har anledning til å skaffe store mengder mat, går det fint an å invitere Dana eller andre hjem på middag. Og du kan alltids høre om Bymisjonen trenger hjelp av noe slag, frivillig arbeid el.a.»

– Del gjerne! Veldig mange bydeler har sin Dana. Kanskje du kan invitere dem hjem eller ut når før jul? avslutter han.

Her finner du arrangementet på Facebook.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...