Nordre Aker Budstikke

Barn bygger skole i koding

Konsentrerte: Lukas Kugwa (9) og Halvor Jonsen (9). Foto: Ylva Seiff Berge/Bouvet

Torsdag 28. september lanserte Lær Kidsa Koding (LKK) og UNICEF en kodeoppgave om TV-aksjonen hos Blindern kodeklubb i Oslo. Nå skal oppgaven gjøres av barn over hele landet.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 29.09.2017 kl 15:53

BLINDERN: Årets TV-aksjon går til UNICEFs arbeid for å gi utdanning til barn i krig og konflikt. De innsamlede midlene skal blant annet brukes til å bygge skoler. Nå får barn og unge i kodeklubber over hele landet anledning til å være med å bygge skoler, i programmeringsspråket Scratch.

Underveis vil man lære om både utdanningssituasjonen for barn og unge i verden i dag, om UNICEFs arbeid og om hva midlene fra årets TV-aksjon skal brukes til, melder TV-aksjonen i en pressemelding.

Lærer barna å skape

– Når jeg blir stor skal jeg bygge roboter, lage løsninger som kan hjelpe andre og redde verden, sier Shajan Zeida (11).

– Vi lager et spill der vi bygger en skole for UNICEF. Jeg synes det er veldig morsomt å programmere, sier Lukas, som har kalt hovedpersonen i spillet sitt for Byggmester Bob.

– Lær Kidsa Koding er opptatt av at barn og unge lærer seg å skape noe innenfor den digitale verden, forklarer Torgeir Waterhouse, direktør i IKT Norge og koordinator for LKK.


– Årets TV-aksjon går til verdens største hjelpeorganisasjon for barn, UNICEF, og dreier seg i tillegg om utdanning. Dette er dermed et svært relevant samarbeid, og en fin måte å inkludere barna i TV-aksjonen på, fortsetter han.

MER TV-AKSJON: I helgen kan du bygge et klasserom i lego på Teknisk museum

Populær koding

Blindern kodeklubb. Foto: Ylva Seiff Berge/Bouvet

Koding er stadig mer populært blant barn og unge. Per i dag finnes det hele 120 kodeklubber landet rundt, der unge kodeentusiaster samles jevnlig for å kode.

– Oppgaven om TV-aksjonen og UNICEF kombinerer fakta og alvor med spill og underholdning, på en måte som gjør temaet mer tilgjengelig for barn og unge, sier Waterhouse.


– UNICEF jobber hver eneste dag for at ikke barn skal få ødelagt framtida si på grunn av voksnes kriger og konflikter. Gjennom årets TV-aksjon skal vi hjelpe like mange barn som det går i barneskolen her i Norge til å få den skolegangen de har rett på. Selv om det å få gå på skole er en selvfølge for de fleste barn her i Norge, er det ikke sånn for barn veldig mange andre steder, forteller Kim Noguera Gabrielli, konstituert kommunikasjonssjef i UNICEF Norge.

LES OGSÅ: Modige monstre, glitrende krystaller og kodeknekkere i sommerskolen

Ønsker bøssebærere

Vi håper dette bidrar til at barn landet rundt engasjerer seg for barns rettigheter, og at mange foreldre der ute tar med barna og går med bøsse søndag 22.oktober, årets viktigste søndagstur, avslutter Gabrielli.

TV-aksjonen NRK er i år 22. oktober, og 100.000 bøssebærere skal besøke alle husstander i Norge. Årets TV-aksjon går til UNICEFs arbeid med å gi utdanning til barn i krig og konflikt, i Colombia, Mali, Sør-Sudan, Syria og Pakistan. Les mer om TV-aksjonen og/eller meld deg som bøssebærer på www.blimed.no eller ring 02025.

LES OGSÅ: Helsesista får pris for sin åpenhet og evne til å nå unge der de er

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...