Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Barnehageklekkede påskenøster

Tolv små kyllinger ble klekket ut i barnehagen. 34 barn har fulgt hele utviklingen, fra egg til liv. Foto: PRIVAT

Like før påske så disse små kyllingene dagens lys. Ruget frem og klekket i en barnehage i Oslo.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 04.04.2015 kl 13:28

LILLEVANN: 34 barn i alderen ett til seks år har i vår fulgt utviklingen fra befruktet egg til utklekkede kyllinger.

Like før påske kom de tolv små, gule nøstene til verden i Turi Sletners miljøvernbarnehave på Lillevann.

– Tema er vår, påske, påskebudskap, nytt liv og påskekyllinger. Barna har fulgt utviklingen fra befruktet egg til kylling! forteller styrer Turi Sletner.

Gjennom sang, bøker, forming, samtaler om hane, høne, befruktning, egg og kylling, har barna fått se utviklingen fra egg til kylling.

– Samtidig har de spist kokt egg, speilegg, eggerøre og lært årsak og sammenheng på spiseegg og kyllingegg gjennom lek og lystbetonte aktiviteter, sier Sletner.

SE STOR BILDESERIE AV KYLLINGENE I BARNEHAGEN HER!

Foto: PRIVAT

Foreldre, besteforeldre og søsken har vært innom daglig ukene før påske for å følge utviklingen. Nå i påskeferien har kyllingene flyttet til en gård i Aurskog–Høland og blitt frittgående kyllinger.

– Nå håper vi at flere barnehaver har lyst på å klekke ut egg, sier Sletner.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...