Nordre Aker Budstikke

Bli med når 4000 fakler tennes langs Akerselva

Ildkrone fra Plutselig sirkus' oppvisning i 2017. Foto: UTLÅNT

I fjor kunne vi oppleve 148 innslag langs Akerselva. I år kan du vise deg frem i fakkellys, i et av Oslos største kulturarrangementer.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 29.08.2018 kl 14:45

AKERSELVA: For nittende gang arrangerer de fire bydelene langs Akerselva vandringen Elvelangs i Fakkellys, torsdagen nærmest høstjevndøgn, som i år er 20. september. Da erstattes den elektriske belysningen langs den 8 kilometer lange Akerselva av ca. 4000 fakler, fra Brekkedammen til Vaterland, forteller Bydel Nordre Aker.

LES OGSÅ: Hvor lang er egentlig Akerselva? Vi har svaret!

Ildmanipulasjon med Teater Okolo i Nydalen. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Elvelangs i Fakkellys, arrangert hvert år siden 2000, er også kalt «høstens vakreste eventyr». Det er et av Oslos største kulturarrangementer, og samler over 30.000 mennesker på vandring langs Akerselva.

40.000 mennesker

I 2017 sto ordfører Marianne Borgen for den offsielle åpningen av Elvelangs ved Brekkedammen, øverst i Akerselva. Ordføreren fortsatte deretter vandringen nedover mot Nydalen, og var begeistret over oppslutningen.


– I fjor var det 40.000 som gikk, og det virker å være vel så mange i år. Dette er et arrangement som samler folk i alle aldere, og det er gratis å delta! Det er gøy å se mangfoldet av kulturinnslag. Her har vi sett lys i trærne, spektakulære ildshow, kor, korps og orkestere, og danseoppvisninger, sa Borgen til Nordre Aker Budstikke.

Ordfører Marianne Borgen (i midten) sammen med BU-leder i Nordre Aker, Per H. Christiansen, og bydelspolitiker Heidi Rømming. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Du kan delta

Og det er flere hundre frivillige som står for de mange kulturinnslagene. 148 innslag var å se mellom Brekkedammen og Vaterland i fjor. Det er frivillige lag, foreninger, profesjonelle og amatører som presenterer stemningsfulle innslag langs elva; sang, dans, musikk, lysinstallasjoner med mer. Lokale krefter deltar både med fakkeltenning, vakthold og kunstneriske innslag.

– I Bydel Nordre Aker går løypa fra Brekkedammen i nord til Nydalen i sør og det er fortsatt mulig å melde seg på! oppfordrer enhetsleder for kultur i Bydel Nordre Aker, Liv Husby.

Påmelding skjer via nettsiden Elvelangs.no


Du kan også kontakte bydelen, ved Liv Husby, på e-post.

Stemningsfullt

Gjennopplev Elvelangs i fakkellys her!

Les om og se bildeserier fra Elvelangs i fakkellys 2017, Elvelangs i Fakkellys 2016 og Elvelangs i Fakkellys 2015!

En lyssatt Nydalsfossen. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...