Nordre Aker Budstikke

Bli med på dansefest med 350 Nordre Aker-elever!

Dansing på Tåsen skole i 2015. Fredag gjentar det seg! Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Fredag markerer Bydel Nordre Aker Dansens Dager med en stor feiring av dans og danseglede med elever fra Tåsen, Ullevål, Grefsen og Maridalen skoler.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

TÅSEN: I skolegården på Tåsen skole danser 350 skoleelever fra Tåsen, Ullevål, Grefsen og Maridalen skoler, fredag klokken 12.

Uker med øving

I ukene i forkant har de fått instruksjon av profesjonelle dansere som har vært rundt på skolene og undervist alle i den samme koreografien.

– Fredag danser de den sammen på Tåsen skole, og det blir også innslag med profesjonelle dansere fra Cre8! sier Liv Husby, enhetsleder for kultur i bydel Nordre Aker.

Prosjektet er en del av et kultursamarbeid mellom bydel og skole.

Dansens Dag i 2015, i år kommer 350 Nordre Aker-elever til Tåsen. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Dansens Dager

I 1982 etablerte International Dance Committee – ITI, Unesco, den internasjonale Dansens Dag som en markering av all dans.

Målet med dagen er å løfte frem verdien av dansekunst og betydningen dans kan ha både for et samfunn og for enkeltindividet, samt jobbe for å gi dans et bredere publikum. Feiringen foregår i mer enn 60 land og har en inkluderende og forenende ramme.

På fredag klokken 12 markeres også starten på Dansens Dager i Oslo på Operataket med 200 dansere – samtidig er det altså 350 barn som danser på Tåsen.

Samme koreografi

Koreografien er den samme som bydel Nordre Aker skal danse til under TILT 2017.


TILT er et treårig danseprosjekt som har fått store deler av Østlandet til å danse, og til høsten står Nordre Aker for tur.

– Det er Panta Rei Danseteater som har fått midler fra Sparebankstiftelsen til å gjennomføre prosjektet som innebærer både forestillinger og workshoper med barn og unge, og det slippes i disse dager en flashmob med koreografien og musikken, sier Huseby.

Se koreografien her:

Flashmob-dansen elevene skal danse på fredag! Musikken er ved Drolsum Stasjon og koreografien er laget til TILT 2017 som Nordre Aker skal være med på til høsten.

– Velkommen til Tåsen skole fredag 28. april – og det er store muligheter for at også publikum får danse! frister Husby.


Se video og bilder fra Dansens Dag på Tåsen i 2015, sammen med Ullevål skole, her!

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...