Nordre Aker Budstikke

Bruker gjerne avklippede negler og prevensjonsspiraler

Nanna Melland bruker noe utradsisjonelle virkemidler i kunsten og smykkene sine.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 01.12.2016 kl 12:07

KJELSÅS: Nanna Melland kom til Frysja Kunstsenter i 2015.

– Hun er en markant kunstner innen sitt felt. Hennes utgangspunkt er smykkekunst, et ståsted hun bruker til å utfordre oppfatningen av hva et smykke er. Hun bruker gjerne uortodokse materialer som avklippede negler eller prevensjonsspiraler, står det i en pressemelding fra kunstsenteret.

Som legger til om kunsten:

– Det oppstår en fascinerende spenning mellom vemmelse og estetisk god opplevelse i møte med arbeidene hennes.

Små og store

Melland arbeider i alle format - både med små smykker, og med store smykke-installasjoner. Og utdannet smykkekunster fra kunstakademiet i München. Pressemeldingen forteller at hun har mottatt både Kunsthåndverkerprisen 2008 og en rekke andre utmerkelser og stipender.


– Jeg oppfatter smykker ikke bare som middel til å dekorere kroppen. Smykker er meningsfulle. Jeg har en dyp interesse for symboler og ritualer samt livets ubehagelige og mørke spenninger, sier Melland selv i pressemeldingen.

Julemarked

Melland er fjerde kunstner ut i serien om presentasjoner av de forskjellige kunstnerne i de gamle Mustad fabrikkbygningene på Kjelsås og nedenfor Teknisk Museum.

Til helgen åpner nesten 30 kunstnere også dørene for besøkende, i forbindelse med julemarkedet 3. og 4. desember.

Her kan du lese mer om Johan Knoff , Anne Helene Brynildsrud, Kari Grasmo, Nanna Melland, Ellen Jacobsen og Pål Roland Janssen.

Videre om Melland

– I Mellands arbeider, er det vakre og frastøtende samtidige elementer. Et eksempel på dette kan leses i anmeldelsen til Lars Elton av hennes verk "687 Years".h

Sverm

Et av arbeidene til Melland, har hun kalt Sverm, etter inspirasjon fra da Eyjafjallajkullu vulkanen på Island hadde utbrudd i 2009.

– Det fascinerte meg at denne hendelsen resulterte i full stans av all lufttrafikk på den nordlige halvkule i en hel uke. Det fikk meg til å tenke at moderne mennesker forflytter seg lik insekter i en sverm. Forskjellen mellom oss og en sverm med insekter handler om perspektiv.

Verket Sverm består av tusenvis flate små aluminiumsfly.

Tar med fly

– Kjerneideen i verket er at publikum blir en del av kunstverket – av svermen, ved at de tar med seg et fly og fester det på jakken. Så er publikum også med og sprer svermen, også til helgen, inviterer pressemeldingen.


LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...