Nordre Aker Budstikke

Bygg et klasserom, og alt som hører med, i lego

Ett tonn med legoklosser har ankommet Kjelsås. Du kan bygge hele høstferien. Foto: TEKNISK MUSEUM

TV-aksjonen UNICEF og Teknisk museum slår seg sammen i helgen, og vil ha deg med og bygge et klasserom og alt som trengs for å fylle det: Blyanter, skrivebøker, ransler, skrivepulter, barn!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 29.09.2017 kl 09:55

KJELSÅS: Høstferien står for døren, og på Teknisk museum på Kjelsås ønsker de velkommen til en uke fylt med mye moro, blant annet den pågående Lego-festivalen.

Det er tiende gang museet fylles med de små, fargerike klossene for en real byggefestival. Årets tema er Build the change. Og hva passer da bedre enn å samarbeide med årets TV-akjson til inntekt for UNICEF?

Bygg et klasserom i lego

Sammen med UNICEF og TV-aksjonen dedikerer derfor Lego-festivalen Build the change en hel helg til årets TV-aksjon, for å sette fokus på hvor avgjørende skolegang og utdanning er for barn som vokser opp i krig og konflikt.

Lørdag 30. september og søndag 1. oktober fra klokken 11 til 17 kan alle som besøker museet bidra til å fylle et stort, tomt klasserom i flyhangaren med alle de tingene barna og lærerene er avhengig av for å ha en god skolegang – bygget i lego.

LES OGSÅ: Så mye ga folk i Nordre Aker til TV-aksjonen i 2016

Hvert barn er en mulighet

Teknisk museum og TV-aksjonen

– Når barn i krig og konflikt ikke får utdanning, står et helt lands framtid på spill. Årets TV-aksjon skal gi skolegang og håp til barn der krigen raser. Lørdag kl 11.00 åpner generalsekretæren i UNICEF, Camilla Viken, klasserommet og forteller om årets aksjon, skriver Teknisk museum i en pressemelding.

– Hva trengs i et klasserom? Klarer du å bygge en blyant, en skrivebok, en pult eller kanskje tar du utfordringen om å lage et hoppetau eller paradis på gulvet? Vi har bygd et tomt klasserom med lego-plater på veggene, og de trenger vi hjelp av både store og små til å fylle denne helgen. Alle som bygger får diplom!

I løpet av helgen vises også Lego-filmen på museet.


Lego-festivalen fortsetter gjennom hele høstferieuka, selv om det førstkommende helg som gjelder for å bygge klasserommet.

TV-aksjonen

Selve TV-aksjonen på NRK arrangeres først søndag 22. oktober, til inntekt for UNICEF.

I løpet av førstkommende helg blir det mulighet for å få vite mer om årets TV-aksjon og UNICEFs arbeid, og ikke minst kan du melde deg som bøssebærer mens du bygger lego til klasserommet. Det trengs 100.000 bøssebærere i hele landet til aksjonsdagen.

LES OGSÅ:

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...