Nordre Aker Budstikke

Nydalenrevyen 2019:

De har tatt humoren tilbake!

Har du lyst til å le så du griner i et par timer? Da er det bare å dra for å se Nydalenrevyen. De spøker med ting du kanskje har tenkt på, men aldri har turt å si høyt. Hvis det er lov å si det, da?

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 20.05.2019 kl 11:52

NORDRE AKER BUDSTIKKES VURDERING:
TERNINGKAST 6

Hva mener du? Gi DIN karakter nederst i anmeldelsen.

NYDALEN VGS: «Hvis det er lov å si» handler om ord, tema og budskap man ikke snakker høyt om i frykt for hvordan dem som lytter vil reagere. Det handler også om hvordan man sier ting og måten det tolkes. Denne revyen handler om alt det vi ikke snakker om. Det pinlige, teite og flaue, men også alvorlige ting vi kanskje ikke tør å ta tak i.

Hva er egentlig greit å si? Hvor langt kan man gå uten å bli stemplet som det ene eller det andre? «Hvis det er lov å si» spøker med temaer vi kanskje ikke er vant med å snakke høyt om - som onani, fem sekunders-samleie og rasisme, men de tråkker aldri over grensa. Det er nettopp det som gjør det så morsomt, revyen har temaer mange kan kjenne seg igjen i.

Fokus på humor folk kan relatere seg til

I år har Nydalenrevyen tatt tilbake humoren. I fjor satset de mer på politisk satire og aktualitet, og lokalavisas anmelder mente de fjernet litt vel mye kjas og fjas.


I år ville de ha mer fokus på humor folk kan relatere seg til, og det fikk de så til de grader til. Publikum lo til tider så mye at tårene sprutet og hendene slo i bordet. Og det var aldri fritt for humring og latter mellom de store latterbrølene.

Se filmklipp fra premieren her:

Filmklipp fra premieren.

Er det greit å sette den eneste jenta i gjengen med mørk hudfarge i rollen som en Rosa Parks? Nei, det går ikke - det er "too soon", slår jentene fast i «Jentepitch.» Da er det mye bedre at hun spiller rollen som hele Norges Ingrid Espelid Hovig, den rollen er hun jo født til å spille, mener de.

Hiyab Yonathan, født for rollen som Ingrid Espelig Hovig. Ikke Rosa Parks. Foto: Karl Andreas Kjelstrup


Og hva med å slenge dritt om hverandre, det er jo helt greit? Men når Jørgen, som sliter litt med å få være i den kule gjengen, sier de bør be venninnen Hiyab på helstekt gris? Nei, DET blir å gå for langt. For det er ikke lov å si. Og hva skjer om den stakkars fyren på karrieresenteret sier noe på at en blind person vil bli jagerflypilot?

Jørgen og damene

En av de desidert beste sketsjene er «Født i feil art.» Her møtes en gruppe mennesker som føler de er født som noe annet, og denne gangen er det ikke snakk om hverken hun, han eller hen. Nei, nå er det katt, løve, hakkespett og pinnedyr.

Og da sistnevnte dyr, spilt av råmorsomme Helena Bjerke, entret scenen og sang om at livet er best som pinne, var det flere i publikum som slet med å få igjen pusten mens de tørket lattertårene.

Hysterisk morsomme Helena Bjerke som pinnedyr, født i feil art. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Med så mange godbiter å ta av, er det ikke lett å trekke frem enkelte sketsjer. Det som er spesielt bra er at de hele tiden holder seg til temaet, hver sketsj har et poeng. Men «Jøgers på sjekkern», får frem latteren hos de fleste i salen. Det samme gjør musikalnummeret «Fem små sekunder», der en frustrert jente sitter igjen etter at gutten gjorde seg ferdig med henne på nettopp fem sekunder. Men sånt er det vel ikke lov å snakke om, eller?


Fem sekunders-Jørgen og Celine i senga. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Instruktør Fredrik Bentzen sa etter premieren at norsk humor er i gode hender, det er bare å se på disse jentene. Og ja, alle som én er fantastisk morsomme! De er alle dyktige og trygge på scenen, og tekst, mimikk og troverdigheten sitter som et skudd.

Men innimellom disse flotte syv jentene, er også Jørgen Lervik Dahlstrøm. Én av tre revysjefer og revyens eneste mannlige skuespiller. Og han er i en klasse for seg selv. Han synger og danser flott, og er ufattelig morsom i alle rollene sine. Han skinner spesielt i rollen som fabrikkeieren i musikalnummeret «Fredrikssons fabrikk», og i rollen som programleder i konkurransen «Little miss influencer», der de skal kåre den beste bloggeren under ti år som har «det lille ekstra.»

Aller morsomst er Jørgen kanskje i den gjentagende rollen som «seg selv», der han kommer trallende og prøver å være kul blant alle jentene på skolen.

Grusomme Jørgen som ond direktør i en ny versjon av Fredrikssons fabrikk. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Sterke på musikk

I år er det mer fokus på musikken i revyen. Heldigvis, for oss i publikum!

– I år er Nydalenrevyen sterk på sang, for en gangs skyld, sa Jørgen til lokalavisa før premieren.

Og med et så fantastisk band, flotte sangere og dansere, morsomme tekster og spennende musikk, kunne det godt vært enda flere musikalske sketsjer. De er revyens sterkeste element - selvsagt med unntak av de dyktige skuespillerne.

Revysjefene lovte et rått show, med mye energi og relaterbare temaer som er tabu i hverdagen. Og det er faktisk lenge siden lokalavisa har ledd så mye av en revy!

Gallup

HVA MENER DU: Hvilken karakter gir du Nydalenrevyen 2019: «Hvis det er lov å si»?

Vis resultat

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...