Nordre Aker Budstikke

Gratis konsert søndag:

De unge talentene tar et krafttak mot kreft

Rebekka Garcia Benito (18), Ella Skorgan ( 19), Zacharias Nikolai Meyer Øverli (18), og Amalie Færøvik (14) deltar alle på søndag. Foto: Michael Örtenheim / Maud Dedichen / Rasmus Vik Lagerberg / Nikoline foto

For 11. år på rad inviterer Garderobefosilene til Krafttak mot kreft-konsert på Engebråten skole, søndag kl. 18.00.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 14.03.2019 kl 13:45

KJELSÅS: Den tradisjonsrike konserten er en del av Kreftforeningens Krafttak mot Kreft, som hvert år samler inn penger til kreftforskning. I år er temaet behandling av kreftformer som få i dag overlever.

Midlene som samles inn skal gå til kreftforskning for å bidra til at flere overlever, og til gode omsorgstilbud for pasienter og pårørende.

– Totalresultatet for vår del av aksjonen i 2018 var vel 30.000 kroner. Rekorden fra 2015 er på 45.000 kroner. Klarer vi å sette ny rekord i år? spør Asbjørg Birgitte Hammer i konsertkomiteen.

Og de utfordrer deg: – Gå for livet, gå med bøsse for Krafttak mot kreft! Meld deg direkte til 913 22 174 / haavardsholm@outlook.com.

Bøssene leveres ut på Engebråten skole søndag 17. mars kl. 16.00.


Utdeling av bøsser. Kreftforeningen trenger bøssebærere i Nordre Aker. Foto: CHRISTIAN CLAUSEN

Konsert med lokale talenter

Og klokken 18.00 starter den store konserten på Engebråten skole, i Kapellveien 120. Arrangør er det lokale orkesteret Garderobefosilene, i samarbeid med Nordre Aker Musikk- og Kulturutvalg og NORILCO.

Årets artister er dansere fra Den Norske Ballettskole & Akademi, Disen Strings og Grefsen skoles strykeorkester, vinneren av Nordre Aker talentpris 2018; Ella Skorgan, vinnerne av Nordre Aker inspirasjonspriser 2018 samt veterankorpset Garderobefosilene Grefsen-Kjelsås.

– Alle utøverne stiller gratis, og konserten er gratis. Vi håper at alle som kommer, vil støtte aksjonen ved å handle i kafeteriaen, kjøpe lodd og legge penger på bøssene ved utgangen. Inntektene går uavkortet til Krafttak mot kreft siden utgiftene dekkes av næringslivet og frivillige, sier Hammer.

Garderobefosilene. Foto: Charlotte Nexmark

Hadde ikke håp i 2014

I forrige uke fortalte vi historien om Kjelsås-mannen Per Otto Nilsen. Han opplevde flere plager i 2014, og gikk til legen. Resultatet var nedslående: Lungekreft i stadie fire, med spredning til lymfer, lever og skjelett.

Etter å ha fått diagnosen, ba Per Otto legen om å være helt ærlig med han: Hva er status?

– Hun var ærlig, hun. Hun sa blant annet at var det noe jeg hadde veldig lyst til å gjøre her i livet, så burde jeg gjøre det nå.

– Jeg fikk diverse cellegiftbehandlinger og strålebehandlinger utover i 2015. Men svultsene bare vokste, behandlingene hadde liten eller ingen effekt. Tidlig i juni 2015 sa legen rett ut at nå kan vi ikke gi deg mer behandling, det hjelper ikke særlig og du tåler ikke mer. Jeg var så syk og slapp, og orket nesten ingenting. Og ikke minst var jeg blitt veldig tynn, sier han.


På jobb som frivillig for Skiforeningen i Holmenkollen, Per Otto Nilsen. Foto: PRIVAT

I 2015 fikk han være testperson med immunterapi, og i dag lever Per Otto igjen et aktivt liv.

– Jeg er veldig opptatt av at alle skal få den medisinen og behandlingen som er tilgjengelig, uavhengig av hva medisinen koster. Noe annet er hjerterått, han.

Les hele den sterke historien til Per Otto Nilsen fra Kjelsås, her!

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...