Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Denne boka koster 35.000 kroner. Ser du hva som er spesielt med den?

«Bok-aktivistene» i Lions, Harald Eikeland og Odd Bryhn, med Hamsuns 1. utgaven av Bjørger, fra 1878. Foto: LIONS CLUB OSLO/BERG

Det er klart for Lions årlige bokauksjon, og du kan sikre deg en førsteutgave av Hamsun.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 08.02.2016 kl 11:50

ULLEVÅL: 35.000 kroner er utropsprisen for en 1. utgave av Knut Hamsuns andre bok «Bjørger», utgitt 1878.

Boken, som ble hentet hos et dødsbo, skal selges på den årlige auksjonen til Lions Club Oslo/Berg på Vestre Aker skole lørdag 13. februar.

– Vi synes det er stort å kunne tilby en flott bok, og gleder oss over gode inntekter til gode formål, sier Henning Stene i Lions Club Oslo/Berg.

477 auksjonobjekter

Hele 477 objekter skal under hammeren på auksjonen. Der kan man også finne 1. utgaven av «Jan van Huysums blomsterstykke. En Buket fra Henr. Wergeland til Fredrika Bremer» fra 1840.

Bøkene er sortert på lokalhistorie, fakta-bøker, skjønnlitteratur, tidsskrift og diverse.

Lions Club Oslo/Berg har hele 40 ganger arrangert sitt årlige Bokmarked. Sist i november i fjor. Årets bokmarked avholdes 5.-13. november, også det i Vestre Aker skole på Ullevål.

Klubben mottar og henter bøker hele året, opptil 10-15 leveranser hver uke, og bøkene lagres i klubbens bunkers i Godals vei på Tåsen. Inntektene fra bokmarked og auksjoner går uavkortet til veldedige formål lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Lions har internasjonalt spesielt støttet blindesaken.

LES OGSÅ: Slik vil de gi barna enda bedre mat

Har sørget for 10 millioner til Lions-arbeid

– Klubben tok initiativ til dette i 1975 for å skaffe penger til Lions’ humanitære virksomhet. 13.-21. november 1976 ble det første markedet avholdt i et butikklokale på Damplass, Ullevål Hageby, har Henning Stene i Lions Club Oslo/Berg tildligere fortalt Nordre Aker Budstikke.

Regnet om til dagens verdi, har Lions bokmarkeder på Ullevål tjent inn 10 millioner kroner gjennom årenes løp. Fra 18.000 kroner i inntekter det første året, fikk bokmarkedet og auksjonen inn 400.000 kroner i 2014.

LES OGSÅ: Rekordsalg på Tåsen: 8 millioner over takst

Nettauksjon

Årets auksjon, der du altså kan by på 1. utgaven av Hamsuns «Bjørger», starter på Vestre Aker skole klokken 13, lørdag 13. februar, med visning fra kl. 11. Auksjonen gjennomføres i samarbeid med Skanfil AS og er også tilgjengelig som nett-auksjon.

Nettauksjonen åpnet mandag 1. februar, og er åpen til auksjonen 13. februar. Hos Skanfil har man en utropspris, men man kan få tilslag på et objekt for 90 prosent av utropsprisen. Foreløpig har det kommet inn et bud på boken på 31.500 kroner.

– Hva auksjonen vil gi av inntekt, er det vanskelig å gjette på. Vi håper å få inn over 150.000 kroner til sammen, sier Stene.

LES OGSÅ:

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...