Nordre Aker Budstikke

– Denne boken kommer jeg til å ta godt vare på

Eline har anmeldt jubileumsboka for Kjelsås skole. Her sammen med skolebygget, trolig fotografert en gang på 1920-tallet. Foto: PRIVAT / UKJENT PERSON (OSLO MUSEUM)

BOKANMELDELSE: Etter noen utfordringer ble det jubileumsbok i forbindelse med Kjelsås skoles 100-årsfeiring i fjor. Nå har Eline i 6. klasse anmeldt «Kjelsås skole 1917-2017»

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

KJELSÅS: – Det lå litt forventninger i luften om en jubileumsbok, sa Maja Husa Jakobsen i Kjelsås skoles FAU til Nordre Aker Budstikke i januar. I 2017 fylte Kjelsås skole 100 år, men det var ikke budsjett til en jubileumsbok.

– Prosjektet ble nesten lagt på hyllen. Men etter to år, og flere runder med kreative løsninger og mange dugnadstimer, så ble det bok likevel, på lavbudsjett, i regi av Foreldrenes Arbeidsutvalg (FAU), med utgangspunkt i FAUs jubileumsblogg, sa Jakobsen.

Her kan du lese historien om hvordan boka ble til, og Nordre Aker Budstikkes omtale av den tidligere i år.

Bokanmeldelse «Kjelsås skole 1917-2017»

Resultatet ble boka «Kjelsås skole 1917-2017», og FAU ønsket seg en bokanmeldelse. Den utfordringen tok Eline Nyberg i klasse 6a. Her er hennes anmeldelse av jubileumsboka:

«Jeg har lest boken og synes den var veldig bra. Jeg brukte ca 1 uke på å lese den, og jeg hadde den med på skolen og leste i den i skolens lesekvarter.


Boken er variert, den handler blant annet både om intervju med barn og om eldre. Noe handler om gamle dager, og noe handler om 100års jubileet.

Noen tekster er mer kompliserte enn andre, men jeg forstod i grunnen alt. Jeg likte at det også er mange bilder og tegninger i boken. Jeg lærte mye nytt om skolen og hvordan det var på Kjelsås før. Lærerne våre forteller oss av og til litt om skolens historie, men å lese denne boken var en helt annen opplevelse, fordi det er samlet så mye informasjon om skolen i samme bok.

En av lærerne mine ble veldig nysgjerrig på å lese boken selv, da hun så at jeg leste i den på skolen. Det er positivt at det er laget en slik bok om Kjelsås skole. Boken anbefales også til barn, ikke bare til voksne. Denne boken kommer jeg til å ta godt vare på.»

Nytt opplag

FAU har nå fått trykket opp boka på nytt etter flere bestilling. Den koster 320 kroner, og de som ønsker et eksemplar kan sende sin bestilling til FAU innen 9. mars, opplyser Maja Husa Jakobsen. De som har barn på Kjelsås skole kan bestille direkte fra sin FAU-representant.

LES OGSÅ:


Feiret 100 år: Foreldrene har laget jubileumsbok om skolen

Kjelsås skole 100 år - mye har skjedd opp gjennom årene

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...