Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Denne karen er videre i Idol

IDOL: August Dahl er videre i Idol på TV2, og fredag er han klar for solosang. Foto: PRIVT

– Lite matteprat i Idol, ifølge sivilingeniørstudenten August Dahl (20). Men mye jenter er det.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 26.02.2016 kl 13:29

NORDRE AKER:August Dahl (20), tidligere Lyn-spiller gjennom flere år og også juniorspiller hos Kjelsås, er en av deltagerne. Les tidligere sak om August her.

Ferrari-motor

– Jeg trodde jeg satte meg inn i en Volvo 340, men så var det Ferrari-motor, sa dommer Gunnar Greve etter Augusts audition helt i starten av sesongens Idol.

Sivilingeniørstudenten, som ellers for tiden holder til i Trondheim og i tillegg er mattelærer for førsteårsstudentene, følte at tiden nå var inne for å la andre få høre stemmen.

August Dahl (20), tidligere Lyn- og Kjelsås-spiller, er videre i Idol på TV2. Her fra hans første audition. Foto: TV2

LES OGSÅ: Obs! Skal du til Storo kan du havne i Holmenkollen

– Knapt noen som har hørt meg

– Jeg meldte meg på Idol fordi jeg følte at dette var tiden folk faktisk skulle få høre meg synge, det er knapt noen som egentlig har hørt meg synge tidligere. Utenom de jeg studerer med, fortalte August til Nordre Aker Budstikke ved sesongstart.

Onsdag denne uken gikk han også videre, etter imponerende trioopptreden, med to av jentene i Idol.

Trio

– Jentene gikk for en sang jeg aldri hadde hørt før. Så det var jo litt småskummelt. Men jeg følte jeg klarte meg bra, litt improvisering så ble ikke så verst det, ler August på telefon fra Trondheim torsdag morgen.

Og klart det er gøy å være god til å synge og å være en del av Idol-sirkuset.

– Det er så mye nytt og spennende å lære. Jeg føler at jeg begynner å bli mer komfortabel på scenen. Men selv om det kanskje ser ut til at jeg er helt cool, så er det fortsatt ganske mye som hopper og spretter inni meg.

August fortsetter.

– Du står jo og synger inn i et kamera, og det er jo der alle folka sitter og ser på. Det er langt flere enn dommerne og de andre deltagerne.

Til vanlig er det realfag i Trondheim som gjelder for August. Men nå har han havnet midt i Idol-sirkuset. Foto: PRIVAT

God respons

Og det er mye skryt for stemmen.

– Det største wow-momentet mitt så langt i Idol, er at jeg har fått såpass god respons på stemmen min. Jeg har jo som nevnt knapt sunget foran noen før. Dette har gått så langt over all forventning, og det kan være at det ikke bare blir siv. ing.-planer fremover, forteller August.

Og det er lite realfagprat i Idol-miljøet.

LES OGSÅ: Lyn-talent imponerte i England

Appropos damer

– He, he. Ja lite matteprat. Men mye hyggelige folk, og jeg har fått flere nye venner. Det er jo både gøy og spesielt, å sitte i timesvis mellom to jenter på 16 og 29 år, og pugge sang.

Og det er mye som følger med det å være på riksdekkende TV flere ganger i uka.

– Ja, det er en del nye facebook-venneforespørsler ja.

– Mange jenter, eller?

– He, he. Ja det er jo litt pågang av jenter!

Skyter av Ina Wroldsen

Og appropos jenter, Idol-dommer Ina Wroldsen har i media fått litt pepper for at hun er for streng. Men August er veldig godt fornøyd med den eneste kvinnelige dommeren i panelet.

– Men Ina er jo bare så veldig hyggelig. Og ikke minst veldig god på å gi oss tilbakemeldinger på fremføringene våre.

August dukker opp igjen på skjermen når Idol er tilbake på skjermen fredag kveld. Her kan du se hans tidligeer opptredener.

LES OGSÅ:

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...