Nordre Aker Budstikke

Derfor dropper Kristine (16) videregående skole

Det er ballerina og danser på heltid Kristine Moe (16) satser på å bli. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

For noen måneder siden gikk Kristine Moe (16) ut av 10. klasse ved Engebråten ungdomsskole. I stedet for videregående skole som medelevene valgte, satser Kristine alt på ballett og russisk.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 12.10.2015 kl 11:27

DISEN: Det var da Kristine Moe (16) gikk på barneskolen på Disen, at hun oppdaget ballett. Midt i skolefritidsordningen, SFO, eller Aktivitetsskolen som det nå heter.

– Jeg spilte litt piano, og drev også med litt turn. Men det ble ballett som dro mest, forteller Kristine i høstsola ved vakre Akerselva.

Masterclass

Det er fortsatt ballett som gjelder aller mest. Da ungdomsskoleeleven skulle velge videre utdanning denne høsten, valgte hun i stedet å satse på fulltidsballett – gjennom masterclass-opplegget til Den norske Ballettskolen (DNBS).

LES OGSÅ: Endrer skolegrensene igjen: Disen-førsteklassinger flyttes til Årvoll skole

– Etter hvert som jeg danset, så ble jeg ganske god. I tillegg til at jeg synes det er kjempegøy å holde på med dette. Jeg ble oppfordret av pedagogene om å satse mer på balletten. Jeg er vel litt sånn kontrollfreak, liker å terpe til alt sitter. Kanskje derfor ballett passer så bra for meg, ler Kristine, og fortsetter:


– Følelsen av at det faktisk også blir sånn, at når du trener nok på en ting, så blir det riktig, liker jeg godt. Man får belønning for å jobbe hardt med noe.

Full støtte

– Jeg er jo selvsagt avhengig av full støtte fra familien min på dette valget, og det har jeg. Det er jo dette jeg vil, å danse og også på sikt å kunne leve av dansen. Nå tar jeg år for år og satser fullt på dansen, så får vi se. Jeg er i hvert fall så langt veldig fornøyd med både pedagoger og opplegget rundt dette, sier den målbevisste 16-åringen.

Sammen med Johanne Springer (15), den andre eleven ved DNBS Masterclass, trener Kristine flere timer hver dag og kveld, bortsett fra lørdagene. Det er fridager.

Kristine våger seg ut på trestammen som beveren har jobbet mye med. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Lærer seg russisk

– I tillegg lærer jeg russisk på onsdagene. Det kan nok være lurt å kunne noe russisk i den bransjen jeg er i! Det er ikke så mye ekstra tid til å treffe venner og andre sosiale ting. Men så er jo også de fleste vennene mine i ballett- og dansemiljøet, så vi er jo sammen mye likevel.


Det er mye som skjer innimellom all treningen også. Blant annet skal Kristine snart reise til Frankrike, i Grasse, og delta i ballettkonkurranse der. I tillegg trenes det frem til skolen store forestilling i Bærum kulturhus 28. og 29. november, hvor DNBS feirer ti år i drift med jubileumsforestillinger i klassisk ballett.

– Jeg gleder meg veldig til begge deler. I Grasse, så skal jeg vise frem tre ulike variasjoner, eller tre forskjellige danser. Det blir veldig spennende, ifølge Kristine.

Irene Aarset Jansson, daglig leder ved DNBS, forteller om to svært ivrige og talentfulle elever.

– De ønsker å fokusere fullt på balletten. De trener til forestillinger og konkurranser, og for DNBS er det en stor glede å få utvikle slike talenter. Med topp pedagoger, Tetiana Gazizova og Liudmila Sycheva, drives treningen fremover, forteller Aarset Jansson.

Hun forteller om pedagoger med stor kunnskap innen den russiske ballettmetodikken, blant annet med bakgrunn fra Operaen i Ukraina og Liudmila Sycheva har kommet direkte til Norge fra Bolsjoi filialen i Brasil, som en av spesialistene der.


LES OGSÅ: Nordre Aker-ballerinaer med stor suksess

Også moderne

Kristine og Johanne trener også moderne dans.

– Et viktig element i en dansers karriere. Dette er første året DNBS Masterclass lanseres, og det er kjempe spennende og motiverende for alle involverte. Vi er utrolig stolte av alle elevene våre, og det er så morsomt å se hvordan de glitrer i sin individualitet. Spennende å få jobbe så tett med dem alle, og spesielt nå med de som kjenner at de vil ta treningen til dette nivået gjennom masterclass, sier Irene.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...