Nordre Aker Budstikke

– Det er for lite rock i Nordre Aker

Astrobabes (fra v.): Even Skallerud, Petter Brønstad, Tarjei Westby og Jonas Bråthen. Foto: JONAS BRÅTHEN

Kulturtilbudet i bydelen er mangelfullt, mener Ullevål-/Kjelsås-bandet Astrobabes som byr på gratiskonsert førstkommende fredag. I front står tidligere Hotel Cæsar-stjerne Tarjei «Goggen» Westby.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 28.09.2016 kl 22:04

SOGN: Det norskspråkelige punkrock-bandet Astrobabes inviterer på gratiskonsert på Amatøren i Sogn studentby 30. september fra klokken 20.

Med seg har de Hr. Smiths Venner, en hardtslående hyllest av Joachim «Jokke» Nielsen, som har spilt i hele landet og solgt ut lokaler i flere fylker.

Astrobabes selv ble til på vårparten i år. Konserten på Amatøren blir deres andre noen sinne, etter debuten på Samfunnet Bislet 9. september, med godt over 300 i salen.

Kjelsås og Ullevål Hageby

Vokalist Tarjei Westby, også kjent fra Hotel Cæsar. Foto: TOR ØYVIND SJØVIK

– Flere av oss kjente et savn for det å spille i band og vi innså at tjueårene går mot slutten. To av medlemmene har spilt i Nordre Aker-bandet Dei Seks Pistolane tidligere, men vi kjenner hverandre i hovedsak fordi vi alle har vært gode venner i årevis, sier Petter Brønstad.


Even Skallerud, bassist, kommer fra Kjelsås, mens Jonas Bråthen og Petter Brønstad, henholdsvis trommeslager og gitarist, er oppvokst i Ullevål hageby. Vokalist Tarjei Westby, for mange kjent som «Goggen» i Hotel Cæsar, er fra Nesodden.

– Sånn sett er han bandets sorte får, sier Brønstad.

LES OGSÅ: Deler ut 20.000 til musikktalent – snart frist for å nominere

Mangelfullt kulturtilbud i Nordre Aker

Både han og Jonas Bråthen, som er oppvokst i Ullevål hageby, mener kulturtilbudet i bydelen er mangelfullt. Slik sett kan konserten på Amatøren derfor kalles et «kulturpolitisk innspill»

– Det finnes muligheter langt utover det som utnyttes for å fremme rock i bydelen for øvrig. Vi kan nevne navn som Skalla fra Tåsen, som spilte på årets Øyafestival, og Yoga Fire, som har hatt kommersiell suksess og består av medlemmer fra bl.a. Klovner I Kamp, fortsetter han.


– Når forholdene ligger så godt til rette for å fremme musikk i en sjanger som har så dårlige arbeidsvilkår i landet for øvrig vil vi vise at rockekonsert er gøy, at det er noe vi vil se mer av i bydelen, og at dette er noe hvem som helst kan gjøre. Rockeklubber dør landet over, og da blir det for dumt om en bydel som har så god grobunn for rock ikke skal kunne stille med et bedre tilbud, sier Brønstad.

LES OGSÅ: Pengedryss til unge musikere på Trikkehallen på Kjelsås, fra OverOslo-festivalen

Inspirert av Wannskræk, Turboneger og Oslo Ess

Han lover en liveopplevelse av de sjeldne, førstkommende fredag.

– Vi har et enormt stort ønske om å få publikum til å føle at de får noe igjen fra oss, og vi har en vokalist som på grunn av sin skuespillerbakgrunn har scenetekke langt over gjennomsnittet blant norske rockevokalister, sier Brønstad.

Tarjei Westby. Foto: TOR ØYVIND SJØVIK


Bandets navn er en hyllest til Oslo-bandene Astroburger og Anal Babes, som hadde sitt utspring i miljøet rundt Last Train på 1990-tallet.

– Band som Turboneger, The Good, The Bad & The Zugly og The Dogs har også tilknytning til stedet, og det er selvsagt en drøm for Astrobabes å spille der, sier Brønstad.

– Skal man trekke sammenlikninger til andre band i sjangeren, hvor plasserer Astrobabes seg?

– Kjøtt, The Aller Værste! og Wannskrækk er alle blitt nevnt av folk som har sett og hørt oss spille, men det er nok også betimelig å trekke inn de ovennevnte Last Train-bandene og en enorm fascinasjon for den californske pønkrocksounden. Vi kan blant annet nevne navn som Rancid, Green Day og Oslo Ess som eksempler på dette lydbildet, men det er nok et stykke igjen til vi kan sammenligne oss med dem.

LES OGSÅ: Ingenting er overlatt til tilfeldighetene for Nordre Aker-bandet Dugg

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...