Nordre Aker Budstikke

– Det var flaut å være med i Nydalenrevyen

Helle Johnsgård Jensen og Laurence Tunbridge er revysjefer på Nydalen vgs. Om få uker er de klare for å vise en revy – i denne salen – som har vokst seg ut av underbukshumoren. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Når teppet går opp for årets revy på Nydalen videregående, har de lagt sex-, underlivshumor og dårlige anmeldelser bak seg. Nydalenrevyen har vokst opp.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 29.01.2015 kl 22:31

NYDALEN: 24. februar er det nemlig premiere på «All inclusive», som er tittelen på Nydalenrevyen 2015.

– Det er en oppfatning at du får mer for mer penger, forteller revysjefene Helle Johnsgård Jensen og Laurence Tunbridge og viser fram en gullsprayet revylogo bak på genserne sine.

Men, legger de til:

– Alt er ikke nødvendigvis bedre selv om det er dyrere.

Revyens tema er knyttet opp til begrepet «alt inkudert», som vi kjenner igjen fra hotellbransjen.

TIPS NORDRE AKER BUDSTIKKE!

Pikkolo og nøkkelkort

Skolen i Nydalsveien vil derfor under revyen bli gjort om til et hotell. Ved inngangen blir det resepsjon og pikkoloer. Billettbestilling foregår på nett, og man må henvende seg på «hotell Nydalen» med referansenummer for å få utdelt nøkkelkort (ja nøkkelkort, ikke billett).

– For ti kroner ekstra per billett kan man få all inclusive-plasser. Det blir salens beste plasser, i tillegg til at man får litt ekstra i en «goody-bag», forteller Tunbridge.

Og forresten så blir ikke salen inndelt etter seter, men i rom. Selvfølgelig.

Fikk en real nesestyver

Skolerevytradisjonen sitter boltet fast i ryggmargen i mange av de eldre videregående skolene i Oslo, og er forbundet med stolthet og prestisje.

Nydalenrevyen så dagens lys i 2012
, et halvt år etter at den videregående skolen i Nydalen åpnet. Og det tar tid å gå til en skikkelig revytradisjon. Det erfarte gjengen på Nydalen vgs.

LES OM REVYDEBUTANTENE SOM GREIDE DET:
FABELAKTIG, FAGERBERG! (TERNINGKAST 6)


«Drep meg gjerne, men ikke med dette,» skrev Aftenposten i sin anmeldelse i revyens andre leveår, og trillet terningen til to.

SkjeriOslo (den gang også Nordre Aker Budstikkes anmelder) skrev: «I Nydalenrevyen var det flere innslag som ble slitsomme i alt sitt underbuksefokus. Videre blir det brukt nakenhet, drap, dop og vulgariteter for å skape reaksjoner.» Karakteren ble en treer.

– Det har vel knapt skjedd før at en revy får terningkast to. De dårligste revyene har stort sett likevel fått tre. Hvor dårlig er det ikke da med en to’er. Det ble flaut å være med i Nydalenrevyen. Flaut å fortelle i skolerevymiljøet at du kom fra Nydalen, sier Helle.

Fugl Føniks

I 2014 snudde imidlertid vinden. Etter premieren høstet Nydalenrevyen to femmere, med anmeldertitlene «For et comeback, Nydalen!» og «Hva har skjedd med Nydalenrevyen?».

– Da våknet revyentusiasmen igjen, og ga enorm selvtillit, sier Helle.


Effekten det hadde på årets revy var at det doblet antall søkere som ville på skuespilleraudition i høst.

Men hva var det egentlig som skjedde med Nydalenrevyen, fra katastrofeåret 2013, til suksessen i fjor?

– Vi har forlatt sporet med sex og underbuksehumor. Du kan si at Nydalenrevyen har vokst opp, sier Laurence.

«All inclusive» forlater også den tradisjonelle revyformen, i det den kutter bruddene mellom sketsjene, og tar publikum gjennom en helhetlig fortelling, på «hotellet» også publikum får sjekke inn på.

– Men det er revy, altså. Det blir humor, og ironi, sier Laurence.

Vil skape et miljø

Med litt under fire uker til premiere er det mye som gjenstår. Førsteutkastet til manus er ferdig. Snart starter gjennomkjøringer, scenebygging og kulisse- og kostymemakeri. Det blir hektiske uker for de om lag 200 elevene som er en del av revyen.

De to revysjefene gleder seg stort til å se de første gjennomkjøringene, med de åtte skuespillerne, fire danserne, tre sangerne og bandet, på scenen.

Og de håper dette er starten på et langvarig revyliv i Nydalen.

– Vi ønsker å sette Nydalen på revykartet, skape en skolerevytradisjon her og styrke «revysjelen», sier Laurence.

– Revyen gjør at elevene blir bedre kjent. Det er en sosial arena på tvers av klasser og klassetrinn. Jeg håper at vi kan se tilbake om 10-20 år på at Nydalen har blitt en revyskole, og tenke at «dette var vi med på å skape», sier Helle.

LES OGSÅ: «Dette er ulovlig. Dere gir faen. Skam dere!»

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...