Nordre Aker Budstikke

Dette stopper ikke 40-årig speidertradisjon

Det er betydelig lavere vannstand i Brekkedammen i år enn det pleier å være. Kabelfergen fra i fjor innfelt. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA/IRJA LINNERUD (ARKIVFOTO)

Mange har lurt på om Kjelsåsspeidernes dag vil bli avlyst ettersom dammen der det vanligvis er kanopadling og kabelferge nå er borte. – Det gjør vi ikke. Speidertivoliet er åpent fra 11.30 til 16.30 søndag 29. mai.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 26.05.2016 kl 14:25

BREKKEDAMMEN: Det beroliger Anders Myhr Nielsen hos arrangøren Kjelsåsspeiderne.

I fjor hadde speidertivoliet ved Brekkedammen 40. årsjubileum. Men i år er altså Vann- og avløpsetaten i gang med vedlikeholdsarbeider i dammen, og har senket vannstanden betraktelig. Slik vil det være fram til 10. juli i år.

Dermed er det potensielt duket for litt ekstra trøbbel for arragementet, som har pleid å foregå på begge sider av dammen.

OPPDATERT! Brekkedammen er likevel midlertidig fylt opp igjen. Les mer om det her!

Ingen kanopadling i 2016. Det er ikke nok vann i Brekkedammen. Foto: IRJA LINNERUD (ARKIVFOTO)

Samler aktivitetene på én side

Kjelsåsspeidernes dag skal likevel gå som vanlig, med den endringen at alle aktivitetene samles på den ene siden av elven – på vestsiden.

Det blir tivoliaktiviteter også i år. Her fra Kjelsåsspeidernes dag 2015. Foto: IRJA LINNERUD (ARKIVFOTO)

– Det blir fortsatt karuseller og masse aktiviteter. Faktisk planlegger vi å utvide med ekstra mange aktiviteter i år, som følge av at vi ikke kan tilby kanopadling. Så det blir mye annet gøy å finne på, sier Myhr Nielsen.

Se video av tivoliet nederst på siden!


Riggingen skal allerede være igang, og mer skal det bli utover i uka, forteller han.

LES OGSÅ: Dette kom til syne da vannet forsvant i Brekkedamen. Men hva er det egentlig?

Vann- og avløpsetaten glemte Kjelsåsspeiderne

Her på østsiden av Brekkedammen er det lite vann. Kjelsåsspeidernes dag blir derfor å finne på den andre siden av elva. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Ifølge Myhr Nielsen i Kjelsåsspeiderne ble Vann- og avløpsetaten oppriktig lei seg da de forsto at nedtappingen vil få ganske store konsekvenser for Kjelsåsspeiernes tradisjonsrike arrangement.

– De hadde ikke husket på å spørre oss i høringsrunden i forkant, slik at det allerede var bestemt at dammen skulle tappes ned da vi tok kontakt for å høre om det var mulig å utsette nedtappingen et par uker, sier han, og legger til:


– Men vi tar det heller som en stor utfordring og gjør det vi kan for å lage den 41. versjonen av tivoliet vårt minst like bra som de foregående.

Søndag 29. mai klokken 11.30-16.30!

NB! Torsdag melder Vann- og avløpsetaten at de på grunn av mye vann i Maridalsvassdraget midlertidig fyller opp Brekkedammen i perioden 24. til 29. mai. Dermed kan det likevel bli kanopadling på Kjelsåsspeidernes dag dersom forholdene tillater det, melder arrangøren. Arrangementet vil likevel forgå på vestsiden av elva.

Her kan du lese om og se bilder fra Kjelsåsspeidernes dag 2015!

Kabelfergen tar publikum over elva, her fra i fjor. I år er det ikke nok vann, og aktivitetene samles på den andre siden. Foto: IRJA LINNERUD (ARKIVFOTO)


LES OGSÅ: Nå er det slutt på badingen her til langt ut i juli

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...