Nordre Aker Budstikke

Du er du, og du duger!

Sogneprest Kristin Stang Meløe forteller om Sakkeus, til barna i Nordberg Menighetsbarnehage. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

De sitter som tente lys og hører om Sakkeus. Den lille mannen som var veldig rik, men også veldig gjerrig.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 08.03.2018 kl 12:34

NORDBERG: – Og grådig, skyter en av barna i Nordberg kirke denne onsdag formiddagen, før sogneprest Kristin Stang Meløe i Nordberg kirke fortsetter fortellingen.

Som tente lys sitter de der og hører om Sakkeus. Den lille mannen som var veldig rik, men også veldig gjerrig.

– Han hadde masse penger, men han delte aldri med noen Han ga aldri penger til de fattige. Ingen ville heller være sammen med Sakkeus, forteller sognepresten til barna, som jevnlig tar turen innom kirken fra Nordberg menighetsbarnehage, bare et steinkast unna barnehagen.

Barna må jo få se bilder av denne Sakkeus, som var ikke spesielt gavmild, men som ble det etterhvert. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Ble ertet

Hun fortsetter om Sakkeus. Han var også en veldig liten mann. Og det ble han ertet for.


– Så en dag kom Jesus på besøk, der Sakkeus bodde. Men Sakkeus var så liten, så han valgte å klatre opp i et kjempestort tre, for å se Jesus bedre. Jesus så Sakkeus, og sa at han gjerne ville være sammen med Sakkeus, noe de andre synes var veldig rart.

Da Sakkeus oppdaget at noen likte han, og ville være sammen med han, ja så ble han snill.

– Han ga bort halvparten av alle pengene sine, til de fattige. Han ble et stort menneske, avrunder sognepresten.

Du duger

Og alle var enige om at stort menneske, det betyr å ha et stort hjerte. Ihvertfall i kirken denne formiddagen.

Etterfulgt av litt sang, men med et veldig viktig budskap: Du er den du er, og du duger!


Og så er det etterhvert klart for formiddagens store høydepunkt for barna: Nemlig å få lov til å løpe alt du orker og har lyst, inne i kirken.

– Hvordan er det å være i kirken her i dag? rekker vi å spørre Henrik om, før han står klar til neste runde i full fart langs benkeradene.

– Det er moro!

Styrer i Nordberg menighetsbarnehage, Tonje Laurendz Bornø og sogneprest Kristin Stang Meløe. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Gjør verdigrunnlaget levende

Styrer i Nordberg menighetsbarnehage, Tonje Laurendz Bornø, er glad for at barna kan besøke kirken.


– Barna er så trygge og gode under besøkene her i kirken, og de gleder seg til å besøke kirken. Det er fint å komme hit og blant annet høre om slike historier som Kristin fortalte om i dag. Det gjør at verdigrunnlaget vi jobber etter blir både levende og konkret, sier hun.

– Gjensidig glede

Sogneprest Kristin Stang Meløe supplerer:

– Vi synes det er veldig trivelig å få barnehagebesøk i kirken. Vi blir litt kjent med barna, barna blir kjent med og fortrolige med kirken sin. Jeg tror det er gjensidig glede i dette.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...