Nordre Aker Budstikke

En konsekvent minimalist

Gimsøybrua. Foto: MORTEN LØBERG

Morten Løberg har holdt til ved Frysja kunstnersenter helt siden 1978. – Jeg fascineres av «ikke-motiver», som tilsynelatende, men bare tilsynelatende, kan virke tomme og intetsigende, sier fotokunstneren.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 28.11.2017 kl 11:01

KJELSÅS: Fremover mot jul presenterer flere av Frysja-kunstnerne seg i Nordre Aker Budstikke, som de også gjorde i lokalavisa før jul i fjor.

Først ut i år er Morten Løberg er født i 1953 på Hamar. Han har hatt atelier på Frysja siden 1978.

Kunstner og fotojournalist

– Han har gjennom fire tiår vært en sterk bidragsyter til norsk fotografi, både som kunstner og som fotojournalist - og regnes å være en mester innen fototeknikk. Løbergs kunst er gjerne preget av en minimalisme som bærer en kompleksitet under overflaten, som peker utover de enkle formene, fra pressemelding fra Frysja-kunstnerne.

– Sorthvittbildet har vært mitt foretrukne medium, sier Løberg.

Morgen Løberg. Foto: FRYSJA KUNSTSENTER


Han kombinerer mørkeromsarbeid med det digitale mediumet, sier fotografen selv.

Mange utstillinger

Løberg har en rekke med utstillinger bak seg, blant annet i Preus fotomuseum og på Fotografiets hus. Han har deltatt på Høstutstillingen og Østlandsutstillingen til sammen seks ganger – og selv sittet i juryen. Han er innkjøpt blant annet av Norsk kulturråd og Oslo kommunes kunstsamlinger.

I år er han blant annet aktuell med separatutstilling i Quale galleri.

Enkelheten

– Enkelheten i arbeidene mine – at jeg fascineres av «ikke-motiver» som tilsynelatende, men bare tilsynelatende, kan virke tomme og intetsigende – er et resultat av at jeg alltid søker etter motivets innerste kjerne. Jeg prøver å kryste ut noe verdifullt.

– Og selv om du sjelden ser mennesker i mine bilder, prøver jeg allikevel å formidle noe om menneskelige erfaringer. Dette står sentralt i alt mitt kunstneriske arbeid. Jeg søker et uttrykk som har en klangbunn i mitt eget sinn, og dermed også i andres – forhåpentligvis, ifølge Løberg selv.

Julemarked

Neste helg, lørdag 2. og søndag 3. desember holder Frysja kunstnersenter sitt tradisjonelle julesalg. Opp mot 30 kunstnere åpner dørene.

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...