Nordre Aker Budstikke

En lang tradisjon fortsetter: Her kan du få julegaver med sjel

Lions kunsthelg i kirkestuen, og Korsvolls kunst- og håndverksmarked i Ungdomshuset. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

I helgen vil det yre av liv i og rundt Nordberg kirke. Lions arrangerer sin 15. kunsthelg, og Korsvoll kunst- og hånderksmarked åpner dørene for 17. gang. Og så blir det mye god musikk.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 17.11.2016 kl 10:17

NORDBERG: Tradisjon tro, for det har det virkelig blitt, er alt duket for en helg med et godt kunstnerisk stempel på Nordberg 18.-20. november.

Fredag åpner Lions sin 15. kunsthelg, med salgsutstilling signert en lang rekke lokale og nasjonale kunstnere i kirkestuen.

Lørdag er det samtidig klart for Korsvoll kunst- og hånderksmarked for 17. gang, i Ungdomshuset nedenfor kirken. Der stiller mange lokale bidragsytere.

Både Lions og kunst- og håndverksmarkedet inviterer til musikalske opplevelser fra lokale musikere på lørdag.

LES OGSÅ: Stor messe ved Frysja i helgen også

Lions kunsthelg

– I år er det flere kunstnere enn noensinne – hele 43 kunstnere stiller ut sine kunstverk i Kirkestuen i Nordberg kirke, sier Eyjolf Osmundsen i Nordberg Lions.

Gobeleng av Ditte Hallberg. Foto: LIONS NORDBERG

Han kan friste med grafikk, maleri, foto og skulpturer, og forteller at kunstnerne både er lokale fra Nordre Aker, og at flere nasjonalt kjente navn er med i år. Blant dem er Dag Hol, Frans Widerberg, Karl Erik Harr og Nico Widerberg (se hele listen i faktaboksen til denne saken!).

Utstillingen åpner for salg fredag klokken 16, og to timer senere er det åpningsseremoni og personlig møte med kunstnerne.


Alle inntektene til Nordberg Lions går uavkortet til humanitære formål.

– Det siste året har Nordberg Lions blant annet støttet arbeidet for båtflyktninger i Hellas, øyesykdommer i Afrika, Leger uten grenser, talentpris for unge musikere i bydelen, helårs fotballbane på Korsvoll, trivselstiltak for beboerne på Nordberghjemmet, ved til trengende, Det er Mitt Valg - tiltak mot mobbing, Ridderrennet og mye mer, sier Osmundsen.

Kor- og trompetkonsert

I forbindelse med utstillingen arrangerer Lions også konsert inne i kirken lørdag klokken 14. I år medvirker den 21 år gamle trompetisten Malene Fosli Flataker fra Korsvoll, og Svetlana Starcheusova, ny organist i Maridalen kirke.

Korene som deltar er Kammerkoret Choriolis, stiftet i 1991, under ledelse av dirigent Victoria C. Jakhelln fra Nordberg. Musikalsk spenner de over klassisk, populærmusikk, folkemusikk og jazz. Deltar gjør også Songbirds, et kor som har holdt på i nesten ett år.

LES OGSÅ: Nominer kandidater til Årets ildsjel og medmenneske i Nordre Aker nå! Frist 15. november

Korsvoll kunst- og håndverksmarked

– Nærområdets kunsthåndverkere selger sine produkter, og i år deltar også en glasskunstner fra Frysja Kunstnersenter, Pål Roland Janssen, sier Tone Lie.

Hjertet som har blitt kjennemerket for Korsvoll kunst- og håndverksmarked.

Salgsutstillingen åpner i Ungdomshuset ved Nordberg kirke lørdag klokken 12. Ved åpning spiller lokalmusiker Lars Dybvig – i år som i fjor – en liten konsert.

– Her kan du kjøpe «kortreiste» produkter til glede og nytte for de fleste, og her får du julegaver med sjel. Her er alt fra strikkede, tovede og nunofiltede produkter i form av blant annet hatter, luer, sjal, skjerf, pulsvarmere, fugler, mus, nisser, tøfler, engler, såper, etsede fløyelskjerf, patchwork, vevde løpere, alpakkatepper, smykker av perler og sølv, støpte lys, dreide treprodukter, glasskunst, malerier, kulturhistoriske bøker, og mye mer, frister Lie.


I tilleg blir det både kafé og hobbybord for barna.

Tid og sted

Nordberg Lions kunsthelg 2016:
Sted: Nordberg Kirkestue, Kringsjågrenda 1
Fredag 18. november kl. 16-19
Lørdag 19. november kl. 12-17
Søndag 20. november kl. 12-17
Åpning og møte med kunstnerne fredag kl. 18. Konsert lørdag klokken 14. Mer informasjon på Facebook.

Korsvolls kunst- og hånverksmarked:
Sted: Ungdomshuset ved Nordberg kirke, Kringsjågrenda 1
Lørdag 19. november kl. 12-16
Søndag 20. november kl. 12-16
Mer informasjon på Facebook.

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...