Nordre Aker Budstikke

En rykende varm Spellemann i nabolaget

John-Arne Ø. Gundersen fra Kjelsås (i midten) er vokalist, gitarist og låtskriver i bandet Sweetheart. Her mottar han Spellemann i helgen sammen med resten av bandet, Frode Bjørnstad på gitar og Anne Mette Hårdnes på piano og vokal. Foto: Robin Bøe

Etter en 13 år lang pause kom Sweethearts debutalbum. Det ga Spellemannspris i countryklassen for journalist, lærer – og musiker – John-Arne Ø. Gundersen fra Kjelsås.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 19.04.2021 kl 14:30

KJELSÅS: Fredag ble Spellemannprisen for 2020 delt ut, og John-Arne Ø. Gundersen, bosatt på Kjelsås, vant Spellemann med bandet sitt Sweetheart for beste country-album. De var nominert sammen med Darling West, Johann Berggren og Malin Pettersen.

«Sweetheart har for alvor meldt seg på den populære nordicanabølgen med sitt etterlengtede debutalbum som ble sluppet i oktober. Albumet vant Spellemannpris i kategorien country. Albumet er blitt omtalt som et av fjorårets aller fineste album, og er blant annet blitt belønnet med terningkast 5 både i Dagsavisen og av Feedback, terningkast 6 av musikkjournalist Erik Valebrokk, samt en sterk anbefaling fra Klassekampens Musikkmagasinet. Albumet er også blitt plassert på flere av musikkbloggernes årsbestelister for 2020,» skriver plateselskapet Mother Likes It Records i en pressemelding.

Videre skriver de at live er Sweetheart kjent for å trollbinde publikum med sin engasjerende, følelsesladede og stillfarne fremførelse. Harmoniene og de minimalistiske arrangementene etterlater ofte publikum i undrende stillhet.

– Surrealistisk

Den rykende ferske Spellemannen på Kjelsås, John-Arne Ø. Gundersen (42), forteller til Nordre Aker Budstikke at det nesten var litt surrealistisk å bli utropt til vinner av Spellemannsprisen i country-kategorien.

– Ja, det er fortsatt litt uvirkelig, men utrolig moro og overraskende! Det var første albumet jeg ga ut, og så skjer dette. Det var jo nesten en seier i seg selv bare å bli nominert. Jeg hadde skriblet ned noen navn før fredagen, om hvem som eventuelt burde takkes. Men jeg skrev også øverst på lappen: Denne trenger du nok ikke, sier 42-årige John-Arne.


Han innrømmer at målet hele tiden har vært å gi ut et album før han fylte 40, men sier litt lattermildt at det er helt greit nå at det ble et par år på overtid.

Anne Mette Hårdnes og John-Arne Ø. Gundersen. Foto: Agnete Brun

John-Arne synger og spiller gitar. Han har holdt på med musikk i mange år, men hadde også et langt opphold fra 2003 – det ble faktisk en bandpause for Sweetheart på hele 13 år. Foruten Gundersen består Sweetheart av Frode Bjørnstad og Anne Mette Hårdnes.

– Det var fint å starte opp igjen, for et par år siden. Og så ble det dette albumet i fjor.

Kjelsås

John-Arne kommer fra Skien, men har landet godt på Kjelsås.


– Familien og jeg trives veldig godt på Kjelsås, jeg har også flere venner som jeg flyttet etter hit. Dette er et flott område å bo i og hyggelig folk rundt her. Jeg er egentlig ikke typisk friluftsmann, men nå har jeg fått sansen for Marka, og ikke minst var det det herlig å gå på skøyter på Maridalsvannet i vinter.

Foruten musikken, lever John-Arne av å være frilansjournalist i Dagens Næringsliv og medielærer ved Fyrstikkalléen skole.

– Når og hvor kan vi høre John-Arne og Sweetheart live?

– Hvis det går etter planen, så skal vi spille første konsert på lenge på Krøsset, ved Vulkan, 27. mai.

Og han har en høytsvevende spillejobb-drøm:


– OverOslo hadde vært fantastisk, de må bare ringe meg, ler John-Arne.

Her kan du høre og se musikkvideoen til låta Ghosts:

Albumet

Det selvtitulerte albumet Sweetheart er blitt omtalt som et av fjorårets aller fineste album, og er blant annet blitt belønnet med terningkast 5 både i Dagsavisen og av Feedback, terningkast 6 av musikkjournalist Erik Valebrokk, samt en sterk anbefaling fra Klassekampens Musikkmagasinet. Albumet er også blitt plassert på flere av musikkbloggernes årsbestelister for 2020.

Dette er skrevet om Sweetheart:

"Trioen Sweetheart stripper de vakre sangene sine ned til et minimum. De trenger ikke mer"
- Dagsavisen


"Et av årets aller fineste album, og det er i tillegg norsk"
- Dust of Daylight

"Men så er det disse som gjør greia hakket bedre enn alle andre - som Sweetheart"
- Feedback

"Start gjerne med sangen "Leaving For Stockholm" og la deg bli dratt inn i et melankolsk og særs vakkert musikalsk landskap"
- Klassekampen

"Musikken treffer nemlig Popklikk rett i sjela"
- Popklikk

"Vakker, lavmælt og stemningsfull norskamericana"
- Musikknyheter

"Fra du setter på denne plata går det fra den ene vakre sangen til den neste, helt uten stopp"
- Erik Valebrokk

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...