Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

En skikkelig julete dag i Maridalen

Hvilken barnehage har eldresenter i samme huset, og som gjerne bidrar med nystrikkede sokker eller votter hvis noen av ungene skulle trenge det?

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 21.12.2016 kl 15:53

MARIDALEN: Grått og regn onsdag 21. desember. Ikke mye å få julestemning av. Men idet Nordre Aker Budstikke kommer inn på Maridalen velhus, hvor både Marka mobile eldresenter og Maridalen barnehage holder til, ja da blir det julestemning.

Først et nydelig luciatog, så herlig julesangopptreden med entusiastiske og veldig flinke små lucia'er og nissebarn. Med eldresenteret som publikum - se video fra opptreden i video til høyre for saken.

LES OGSÅ: Elsa kom i 90-årskrisa - det var ingen å ringe til lenger!

Hver onsdag

De har noe spesielt de to, eldresenteret og barnehagen.

Hver onsdag møtes de i en eller annen setting i barnehagen. Kanskje da barna er på vei inn, etter turdag, og de eldre fortsatt er i gang med den ukentlige treffen i Maridalen.

SE FLERE BILDER FRA BARNEHAGEBESØKET HER

– Dette er så veldig hyggelig. Jeg er ikke her så ofte, jeg kommer fra Sørkedalen, men det er samme mobile eldresenter. Men jeg steller jo håret mitt hos frisøren her innemellom. Så bra jeg fikk med meg dette, sier Jorunn Engh, med ny velfrisert sveis til jul.

Willy Ebert og Ragnar Ellingsen setter også stor pris på de små.

– Jeg synes vi utfyller hverandre. De ser jo litt av det vi driver med, og vi følger med på hva de driver med!

Og som prosjektleder for Alders- og demensvennlig by og bydel, Heidi K. Nordal, ved tidligere anledning har trukket frem som et veldig godt eksempel på vellykket miks av generasjoner og vinnvinn for alle.

Flere av de eldre er også på fornavn med barna.

LES OGSÅ: Hvorfor bryr vi oss ikke mer om hvordan de gamle har det?

Damebord og herrebord

En av de andre eldre gutta legger til.

– De holder vel egentlig liv i oss, sier han, til mye latter rundt bordet.

Fra venstre Astrid, Turid og Åse - fra Marka eldresenter. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Astrid, Turid og Åse setter også stor pris på å dele lokale med de minste, en gang i uka.

– Vi har ett damebord og ett herrebord. Det tror vi er veldig lurt, for da kommer det flere menn. For menn vil gjerne prate med menn, mener damene.

– Ha, ha, ja for har vitser som ikke dere skal høre, svarer en av de fra herrebordet.

SE FLERE BILDER FRA BARNEHAGEBESØKET HER

Ellers forteller de eldre at onsdagene foruten kaffeslabberas, blir brukt på tur, yoga eller kanskje bingo. Og utlodning. Kanskje med fine patchwork-arbeider som premie, laget kanskje av Åse, som en nevner.

De eldre gutta møter på onsdagene. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Uteplassen

Så er det grøt som gjelder.

– Jeg har spist opp julekalenderen min. Vi åpnet flere luker en dagene, så nå er det ikke mer godteri igjen, forteller Hanne.

Som sammen med Kaja og Mille Helene kan fortelle at ørevarmere med kaniner (!) muligens kan bli en stor hit under juletreet i år.

Jentene koser seg i Maridalen barnehage. Og hvem har makan til uteplass - for uteplassen til Maridalen barnehage - ja den er jo hele Marka den.

Fra venstre Kaia, Mille Helene og Hanna koser seg med nissegrøt. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

På den andre bordet hvor barna spiser nissegrøten, så røpes det at de har øvd mye på sangene. Men det er en sang som er favoritt.

– Luciasangen, er tre av jentene på det andre bordet helt enige om.

Venteliste

Pedagogisk leder i barnahagen, May Britt Svensson, forteller at det nå faktisk er venteliste i Maridalen barnehage, som er en privat foreldredrevet barnehage.

– Det er 25 barn her nå, og vi har for første gang på lange tider venteliste. Det er så hyggelig at det begynner å bli flere barn i dalen, sier hun, og håper at også elevtallet ved Maridalen skole da følger etter.

Svensson fortsetter.

– Et flott å sted å jobbe, beliggenheten er jo fantastisk. Og så er det jo så hyggelig at de eldre er her en gang i uken, selv om vi den dagen også er ute på tur. Men vi treffer de jo når vi kommer inn igjen.

Trenger du votter?

Hun må også fortelle noe som kanskje er helt unikt for en barnehage.

– Noen av de eldre er jo så flinke med håndarbeid. Mangler vi noen utlånsvotter eller sokker, ja så bare strikker de til barna!

Nissen var innom Maridalen barnehage onsdag. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Men det slutter ikke med grøt og sokker denne onsdagen. For jammen kommer ikke nissen også - med sekk- og topper denne koselige onsdagen i Maridalen.

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...