Nordre Aker Budstikke

En uke med over 1000 friluftsaktiviteter

2. september kan du, blant mye annet, padle kano på Sognsvann. Foto: Paulina Cervenka / Nors Friluftsliv

– Målet er å få flest mulig ut i naturen, sier arrangøren Norsk Friluftsliv. 1. til 9. september markeres Friluftslivets uke med rekordmange arrangementer over hele landet. I Nordre Aker er Sognsvann utgangspunkt for en rekke aktiviteter denne uka.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 27.08.2018 kl 10:20

OSLO / NORDRE AKER: Under Friluftslivets uke 1.-9. september blir det friluftslivsfest i hele Norge, med rekordmange arrangementer fra nord til sør.

Det er Norsk Friluftsliv og deres medlemsorganisasjoner som står bak arrangementet, som har vært en tradisjon hver høst siden 1993. Og det blir større for hvert år som går, i takt med at friluftsinteressen i Norge øker.

Rekordmange aktiviteter

– Målet med uken er å få flest mulig ut i naturen, og det er tydelig at dette er en feiring det norske folk setter pris på. Friluftslivets uke er også en flott mulighet til å oppdage nye turmuligheter i sitt nærområde, og lære mer om hva de lokale lagene og foreningene har å tilby av aktiviteter, sier generalsekretær i Norsk Friluftsliv, Lasse Heimdal, i en pressemelding.

I den nasjonale aktivitetskalenderen for Friluftslivets uke, kan man finne det som skjer i fylket man bor i, uansett hvem som arrangerer. Til nå er det over 1100 registrerte arrangementer i kalenderen – noe som er ny rekord.

En rask opptelling i kalenderen viser at det den kommende uken er nesten 90 arrangementer i Oslo alene.


Friluftslivets uke åpner med sove-ute-aksjonen #nattinaturen lørdag 1. september, mens det søndag 2. september er Kom-deg-ut-dagen og Friluftslivets dag på en rekke steder i landet. Uken avsluttes med Teltjakten søndag 9. september.

Friluftslivets dag på Sognsvann

Rundt 25 organisasjoner og aktører stiller med morsomme aktiviteter, arrangementer og konkurranser på Friluftslivets dag 2. september. Foto: Synne Kvam / Norsk Friluftsliv

For oss som bor i Nordre Aker er også i år Sognsvann "episenteret" for mange av aktivitetene. Tradisjonen tro sparkes Friluftslivets uke i gang med Friluftslivets dag på Sognsvann søndag 2. september.

Rundt 25 organisasjoner og aktører stiller med morsomme aktiviteter, arrangementer og konkurranser, for både store og små. Arrangementet varer fra kl. 10-15.30.

Det blir kano- og kajakkpadling, båtturer, quizer, klatring, blindestafett, zip-line, eventyrsti, spikking, sopptur, sommerski, natursti, fuglekikking, Turmat fra hele verden, og mye, mye, mer!


Kulturminister Trine Skei Grande vil stå for den offisielle åpningen av Friluftslivets uke på Sognsvann denne dagen.

Aktiveter med utgangspunkt fra Sognsvann

Samme dag kan du bli med på tur til Fuglemyrhytta, som er under oppbygging og vil bli DNTs nyeste Markahytte. Oppmøte er ved bommen ved Sognsvann klokka 11.00.

Det blir flere turer, både på kjente og ukjente stier i Nordmarka og Maridalen i løpet av uka. Foto: Joe Urrutia / Norsk Friluftsliv

Både tirsdag 4. og onsdag 5. septmeber arrangerer DNT også seiortur fra Sognsvann til kirkeruinen i Maridalen. Klokken 17.30 onsdag 5. sepember arrangerer DNT «Aktivitetslederkurset». Det er for deg som skal lede turer for Barnas Turlag, eller ønsker tips og inspirasjon til leker, aktiviteter og turaktiviteter for barn. Her er det påmelding og oppmøte ved bommen på Sognsvann. Samme dag kl. 17.00 arrangeres førstehjelpskurs rettet mot tur, der oppmøtet er Sognsvann.

Torsdag 6. september er det nærtur på sti i skogen rundt Sognsvann. Søndag 9. september kan du bli med på en 10 kilometer lang tur på ukjente stier, med avgang fra Sognsvann, til Øvre Blanksjø, over Høgåsen til Store Åklungen, med retur over Skjervenåsen forbi Nedre Blanksjø til Sognsvan. Søndag 9. september er det også soppkontroll ved Sognsvann kl. 14.30-16.30.


Les mer om disse, og se de nesten 90 arrangementene i Oslo-området, på nettsiden til Friluftslivets uke.

– Er for alle

Norsk Friluftsliv er en paraplyorganisasjon for 17 norske friluftslivsorganisasjoner, og det er disse som står bak den landsdekkende feiringen. Men arrangementene og aktivitetene som foregår over hele landet, er i regi av en rekke ulike organisasjoner, friluftsråd, lokale lag og foreninger, kommuner og privatpersoner.

– Friluftslivets uke er for alle, uansett om man er mest interessert i luftige fjellturer, teltlivet, morsomme aktivitetsdager for barn, eller soppturer. September er en flott tid i norsk natur, som man virkelig burde komme seg ut og nyte, oppfordrer Lasse Heimdal.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...