Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

En viktig møteplass

I kafeterian: Johan Sverre Hølen sikrer seg dessert.

Tåsen eldresenter er en hyggelig del av hverdagen for mange eldre i Nordre Aker bydel. - Her er det nok å ta seg til, sier Sigrun Blom og Aslaug K. W. Westby.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 25.01.2006 kl 15:19

Tåsen: Det er torsdag og lukten av middag slår mot oss. Hver tirsdag og torsdag serveres det middag på Tåsen seniorsenter, og fredager er det fast tradisjon med grøt.

Damer med apetitt

- Her er vi så ofte vi kan, i hvert fall på tirsdager og torsdager når det er middag, forteller Aslaug K. W. Westby og Sigrun Blom.

De er godt fornøyd med maten de får servert.

- Det er så mye å beskjeftige seg med her, for eksempel spanskkurs, bridge, trim, foredrag og billedvev, sier Wolg, eller "Kaspara", som hun blir kalt.

- Det er så flott med disse turene de arrangerer, forteller Sigrun.

Hun har nylig meldt seg på turen som går til Nøstetangen i februar.

- Man får omvisning på museum og hovedbygningen, leser hun fra brosjyren som forteller om alt som skjer på senteret utover våren.

- Kanskje jeg skulle melde meg på jeg også, lurer Aslaug.

Avhengige av frivillig hjelp

Tåsen seniorsenter er et av tre aktivitetssentre for alle over 62 år i Nordre Aker bydel. Senteret drives av Norske Kvinners Sanitetsforening, i samarbeid med Oslo kommune, og ved hjelp av fast personale og frivillige hjelpere. Daglig leder Gro Strand forteller at de er avhengige av frivillige hjelpere for å kunne opprettholde dagens tilbud.

- Vi har vel cirka 30-40 frivillige her, men trenger stadig flere. Det er mange av dem som begynner å bli godt voksne, så det hadde vært fint med litt ungt blod her. Men vi tar selvsagt i mot alle som vil hjelpe til, forteller hun.

Seniorsenteret får selvsagt støtte fra bydelen, men Strand forteller at det som med alt annet, finnes et budsjett.

- Heldigvis får vi penger fra kafeterian, dessuten er det mange av de besøkende som gir oss et bidrag på 200 kroner, forteller Strand.

Hun har jobbet på eldresenteret i to år og er fornøyd med stedet. I fjor sommer hadde de 20- års jubileum på senteret, og det er om lag 1500 pensjonister som benytter seg av senteret.

Fast bordplass

Det er stadig aktiviteter på senteret. Et av de mest populære er onsdagenes foredrag og kåserier. Alt fra "Ungdom nå til dags" og "Seniorsaken" er temaer som trekker besøkende.

- Jeg kommer ofte til foredragene, forteller Johan Sverre Hølen.

Han har tatt plass ved sitt faste bord og har nylig inntatt et godt stykke kake.

- Vi er en fast gjeng som pleier å sitte her, dette er vårt bord, smiler Johan.

Johan blir kalt for ettbindsleksikonet - det er ikke den ting han ikke vet, blir vi fortalt. Stemningen er avslappet og god, her hastes ikke.

- Normalt er det mellom 60 og 70 rundt omkring her, men i dag er det mange som har valgt å bli hjemme. Det avhenger nok mye av føret når folk ikke dukker opp, sier Johan og gestikulerer armene i retning vinduet.

Selv om det alltid er hyggelig på senteret, arrangeres det også spesielle hyggekvelder. Et annet hyggelig alternativ er når senteret dytter folk i gang med å etablere selvstyrte grupper. Her kan de dyrke felles interesser som for eksempel konsert, teater, fotografering, utstillinger med mer.

- Som du skjønner er det nok å ta seg til her, forteller Aslaug og Sigrun.

- Vi må ha dette stedet for å overleve litt vet du, sier Sigrun.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...